בקלאווה מלוחה מפיסטוק ועשבי תיבול - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בקלאווה מלוחה מפיסטוק ועשבי תיבול

כשקוצצים את הפיסטוקים עם עלים ירוקים וטריים הם מקבלים עליהם את התפקיד המאחד וממלאים את הבצק בירוקוּת אגוזית שבין עוגה לפשטידה

דרגת קושי: קל
בקלאווה מלוחה מפיסטוק ועשבי תיבול
דן פרץ

פיסטוקים מקבלים בהכנעה את המליחות והמתיקות, החריפות והחמיצות של כל המטבחים שבמסגרתם נדדו מפרס ומדי. בטורקיה ובסוריה הם מתגלגלים, נוטפי סוכר ודבש, לבקלאווה בבצק פילו או בקדאיף, ואילו בקליפורניה הם משמשים תוספת פריכה לסלט עם שמן ולימון.

מקפידים ששכבות הבצק לא ייגעו זו בזו וכך משאירים את הבצק להזהיב ולהפוך לפריך ולא להינמס באדי העלים. את הבקלאווה הזאת אוכלים כשהיא חמה, עם יוגורט דליל וקר או ערק ומוזיקה שמנגנים בה חליל וכינור.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 צרור פטרוזיליה

6 גבעולי בצל ירוק
15 עלי בזיליקום
מיץ מחצי לימון
1 כוס ‏(120 גרם‏) פיסטוק קלופים
1/2 כוס ‏(120 מ”ל‏) שמן זית
1/2 קילוגרם בצק עלים חמאה מעולה
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת המילוי: חותכים לשלושה חלקים את גבעולי הפטרוזיליה והבצל הירוק ומעבירים לקערת מעבד המזון. מפעילים את המעבד בלחיצות קצרות עד שהעלים קצוצים אך אינם הופכים למשחה. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מיץ הלימון והפיסטוקים ומפעילים ל–20 שניות נוספות עד שהפיסטוקים נקצצים דק והתערובת מקבלת מרקם אחיד. ממשיכים בערבול ומוסיפים תוך כדי הפעולה מלח ופלפל וכ–1/4 כוס שמן זית. מקפידים לבצע את הקיצוץ בפעולות קצרות בכל פעם כדי שלא להגיע למרקם של מחית.

פורסים את בצק העלים על גבי משטח העבודה, מניחים מעליו את תבנית האפייה וחותכים ממנו את צורתה פעמיים, לתחתית ולמכסה. אם משתמשים בבצק קפוא, מפשירים אותו במקרר למשך הלילה כדי שלא ייהפך לדביק.

משמנים את תבנית האפייה בשמן זית ומניחים את תחתית הבצק בתוכה מבלי שיעלה על דופנותיה. מעבירים את המלית מעל הבצק ומשטחים לשכבה אחידה בעזרת מרית. נזהרים לא ללחוץ את המילוי יתר על המידה כך שיישאר אוורירי. מניחים מעל המלית את יריעת הבצק הנוספת כך שתכסה את כולה וחותכים בה סימנים מעוינים שיסייעו בהגשת המנות מאוחר יותר. משמנים את הבצק במעט שמן זית ומעבירים לתנור שחומם מראש ל–220 מעלות למשך כ–25 דקות עד שהבצק מזהיב ומתנפח.

מוציאים את הבקלאווה מהתנור ומביטים כיצד המאפה צונח חזרה לצורתו המקורית. מניחים לו להצטנן מעט ומגישים עם כוס לימונדה קרה שאינה מתוקה מדי וחתיכת גבינה מלוחה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות