גלילי בשר ממולאים בפיסטוק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון גלילי בשר ממולאים בפיסטוק

את הקובה המיוחד הזה הגישו יהודי חאלב באירועים חגיגיים

דרגת קושי: קל
גלילי בשר ממולאים בפיסטוק
דן פרץ

במקור הוכנה המעטפת עם קמח אורז, הסופח אליו את נוזלי הבישול ומרכך את העטיפה, אולם גם ג’ריש, המאחד את בצק הקובה העיראקי, יתאים באותה מידה. מקפידים לצנן את הגלילים בנפרד מן הרוטב ומניחים לבשר המעטפת להתקשות מעט טרם הפריסה. מגישים עם הרוטב שבו בושלו הגלילים או ברוטב לימוני עדין, דוגמת האבגולמונו היווני או ויניגרט פשוט.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

למילוי:

300 גרם בשר שמן מעט, טחון
1/2 1 כוסות ‏(180 גרם‏) פיסטוק
1/2 פלפל אנגלי טחון
מלח ים דק
פלפל שחור גרוס

למעטפת:

1 ק”ג בשר רזה מכבש או מבקר טרי וטחון
400 גרם אורז טחון או ג’ריש ‏(בורגול מבושל ומיובש‏)
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:

1/2 כוס שמן זית
250 גרם רסק עגבניות
מיץ מחצי לימון
2 עלי דפנה
מלח ים ופלפל שחור

הוראות הכנה

להכנת המילוי לשים יחד את הבשר הטחון עם הפיסטוקים והתבלינים, מניחים בצד ונפנים להכנת המעטפת. מעבירים את הבשר הטחון וקמח האורז או הג’ריש במטחנת בשר פעמיים או שלוש עד שהחומרים מתאחדים לבצק סמיך, ממליחים ומפלפלים.

קורצים כדורים בגודל אגוז מלך מן המעטפת ומתחילים לעבד אותם בידיים רטובות: צרים שקע בעזרת האגודל באמצע הכדור ומסובבים אותו בכף היד הנגדית עד שנוצר מעין גליל חלול למילוי. ממלאים את הגליל במילוי, מהדקים מעט וסוגרים בקצוות.

מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את הגלילים סביב־סביב עד שיזהיבו. מוציאים את הגלילים מן השמן ומוסיפים אל הסיר את רסק העגבניות. מטגנים מעט את הרסק ומשפשפים את הקרקעית בעזרת כף עץ. מוסיפים את הלימון, עלי הדפנה, המלח והפלפל, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את גלילי הבשר המטוגנים. מוסיפים מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ–45 דקות ללא מכסה עד שהרוטב מצטמצם במחצית. מדי פעם הופכים את הגלילים.

מוציאים את הגלילים מן הרוטב ומצננים אותם במקרר. פורסים את הגלילים הקרים לפרוסות ברוחב 1/2 סנטימטר, מניחים בצלחת הגשה רחבה ויוצקים את הרוטב לצדן. מגישים אל שולחן המזטים בשבת בצהריים עם כוס ערק צוננת וזיתים חריפים ומברכים על הפנינים הירוקות של המזרח התיכון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות