מתכון

סלט שקדי טלה ובמיה עם עגבניות שרי

אני אוהב להקפיץ את הבמיה הטריה, הצעירה, עם שום טרי עגבניות שרי, שמן זית ומיץ לימון ולהגיש אותה כסלט חם. מתכון של השף אסף שנער מחוות צוק, המעדנייה

אסף שנער, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אסף שנער, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
סלט שקדי עגל ובמיה עם עגבניות שרי

רכיבים

  • 120 גרם שקדי טלה
  • שן שום פרוסה
  • 100 גרם במיה
  • 50 גרם עגבניות שרי חצויות
  • שמן זית (לתיבול שקדי העגל ולטיגון)
  • מלח ופלפל
  • מיץ משני לימונים
  • 4 פרוסות של פלפל חריף

הוראות הכנה

מתבלים את השקדים במלח, פלפל ומעט שמן זית.

במחבת עם מעט שמן זית, על אש בינונית או על גריל, צורבים את השקדים כחמש דקות מכל צד.

מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את הבמיות ומטגנים עוד שתי דקות.

מוסיפים את עגבניות השרי, המלח, הפלפל והפלפל החריף (לאוהבי החריף).

לסיום מוסיפים מיץ לימון ומקפיצים קלות כמה פעמים. טועמים ומעטרים בכוסברה או נענע (או גם וגם)

תגובות