מתכון

כמו שקשוקה: במיה ברוטב עגבניות במחבת עם נקניקיות

מי לא מתגעגע לבמיה של סיני, זו ששוחה ברוטב עגבניות ונחה על אורז לבן עם סלט ירקות? כאן הפכתי אותה לשחקנית ראשית במעין שקשוקה ים תיכונית. מתכון של השף אסף שנער מחוות צוק, המעדנייה

אסף שנער, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אסף שנער, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מחבת נקניקיות עם במיה ברוטב עגבניות

רכיבים

  • 100 גרם קייל שחור חתוך גס
  • 100 גרם במיה נקיה
  • 100 גרם עלים וגבעולים של סלק
  • 15 גרם פפריקה חריפה
  • 2 בצלים קלופים ופרוסים
  • פלפל שאטה אחד שבור
  • 3 שיניי שום קלופות ופרוסות
  • חצי קילו נקניקיות
  • רוטב עגבניות
  • 15 עגבניות שרי חצויות
  • מלח פלפל
  • שמן זית
  • 4 ביצים (לטיגון ביצי לעין)

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל בשמן הזית עד הזהבה.

מוסיפים את השום הפרוס, הנקניקיות והשאטה ומטגנים עד שינוי צבע.

מוסיפים את הקייל והבמיה.

לאחר חמש דקות מוסיפים את העגבניות, רוטב העגבניות ומעט מים.

מבשלים עד שמסמיך קלות והנקניקיות מבושלות. מתבלים במלח ופלפל.

במחבת ליד מטגנים את ביצי העין.

מניחים את ביצי העין במרכז תבשיל הנקניקיות ומגישים עם לחם טעים.

תגובות