מתכון

סלט אבטיח ופלפלים קלויים עם גבינת פטה ושמן זית

הקלסיקה של האבטיח והבולגרית מקבלת בסלט זה חיזוק נכון של פלפלים קלויים, שמן זית ופצפוצי גרעיני דלעת

עמוס שיאון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עמוס שיאון, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
סלט אבטיח
צילום: דודו בכר

רכיבים

לפלפלים הקלויים

  • 5 פלפלים קלויים קלופים וקרועים ביד לפיסות
  • 2 כפות חומץ שרי
  • 1 שן שום פרוסה
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • חצי פלפל אדום חריף פרוס דק
  • מערבבים הכל ביחד רצוי 2 שעות לפני

לסלט

  • 1/4 אבטיח חתוך לקוביות
  • חצי כוס גרעיני דלעת קלויים
  • חצי כוס עלי ריג׳לה מופרדים (ניתן להחליף בפטרוזיליה)
  • 150 גרם גבינת פטה כבשים
  • כף סירופ אגבה (אם אין אפשר להשתמש גם בדבש)
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

בקערת ערבוב מניחים את האבטיח, עלי הריג׳לה והפלפלים הקלויים ומערבבים היטב.

מוסיפים סירופ אגבה ושמן זית, מערבבים וטועמים.

מאזנים עם מלח ונמנעים מסלט מתוק מדי.

מניחים בצלחת הגשה ומפזרים גבינה וגרעיני דלעת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ