מתכון |

סלט שומר ונענע בוויניגרט מפתיע

בגלל תוספת הערק שנותן תפנית אלכוהולית ואניסית, הסלט הזה הוא כמעט כמו קוקטייל ים תיכוני שמלווה ארוחה

עמוס שיאון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עמוס שיאון, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-6 סועדים
סלט שומר ונענע
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 2 שומרים צעירים עם העלים פרוסים דק שרויים במי קרח
  • 1 שן שום פרוסה דק
  • שקדים קלויים קצוצים
  • 1 כף גדושה של גבינת ריקוטה טרייה (לא חובה)
  • עלי נענע מופרדים מצרור אחד

לוויניגרט

  • 1 כוכב אניס
  • חצי כוס ערק
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות דבש
  • 1 שן שום
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח

הוראות הכנה

ויניגרט:

מצמצמים את הערק על להבה נמוכה עם כוכב האניס ומקררים (לא להיבהל אם זה נדלק - זה למספר שניות וכבה).

במעבד מזון מערבלים את כל המרכיבים יחד למעט שמן הזית.

מזלפים את השמן תוך כדי ערבוב בזילוף דק, טועמים וממליחים.

הסלט:

מערבבים את השומר עם השום ועלי הנענע מוסיפים ויניגרט וכף ריקוטה ומפזרים את השקדים הקלויים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ