מתכון

סלט עלים, סלק והדרים עם גבינת מוצרלה

השילוב של סלרי, בזיליקום ופטרוזיליה ארומטיים יחד עם המוצרלה שמוסיפה נפח וטעם מעודן מדובר בהפתעה כיפית שנהדר לאכול

עמוס שיאון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עמוס שיאון, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
סלט עלים, סלק והדרים עם גבינת מוצרלה

רכיבים

  • עלים פנימיים של חסה צעירה
  • חופן עלי תרד טריים
  • מעט עלי סלרי ירוקים וקטנים
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • חופן עלי בזיליקום
  • 2 סלקים קטנים צלוי חתוכים לקוביות
  • תפוז אחד רגיל או אדום מחולק לפלחים, מומלץ לקלף גם את הציפה של כל פלח
  • שומר אחד פרוס לאורך דק ללא החלק הקשה באמצע
  • 10 שקדים מיובשים (בקליפתם)
  • כדור גדול של מוצרלה טרייה
  • חצי צ׳ילי אדום חריף

לוויניגרט

  • 1 כף דבש
  • 2 שיני שום
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח
  • 6 כפות שמן זית

הוראות הכנה

במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הוויניגרט ומזלפים את שמן הזית תוך כדי עבודת המעבד לאט לאט עד לקבלת ויניגרט הומוגני וחלק.

בקערת ערבוב מערבבים את כל המרכיבים עם הוויניגרט מעבירים לכלי הגשה וקורעים את המוצרלה על הסלט.

תגובות