מתכון

סלט קלמארי ושעועית בובעס

הקלמארי והשעועית הקרים מרכיבים סלט שהוא ארוחה בפני עצמה ונהדר לימים החמים

עמוס שיאון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט קלמארי
צילום: דודו בכר
עמוס שיאון, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

הסלט נשמר היטב במקרר לפחות יממה ואת השעועית ניתן להכין גם מראש.

רכיבים

  • 300 גרם שעועית בובעס לאחר השריה של 12 שעות ובישול של שעתיים עם צרור סלרי, גזר אחד ו- 2 עלי דפנה
  • 1 פלפל אדום קלוי קלוף וחתוך לרצועות
  • 1בצל סגול חתוך לקוביות
  • 1 שומר פרוס דק
  • עלים פנימיים וצעירים של סלרי
  • 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
  • מלח
  • מעט חומץ מאיכות טובה (לפי הטעם)
  • 3 כפות אוזו
  • 5 כפות שמן זית
  • צרור פטרוזיליה

לקלמרי

  • 200 גרם בייבי קלמרי
  • צרור זעתר טרי
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • קוביות מחצי לימון עם הקליפה

הוראות הכנה

מערבבים את כל מרכיבי סלט השעועית.

צורבים את הקלמרי, ראשים וגופים במחבת כבדה ולוהטת עם מעט שמן זית.

מוסיפים את עלי הזעתר השום והלימון ומטגנים מעט.

מוסיפים את הקלמרי הצרוב לסלט השעועית ומשהים למשך שעה עד להגשה.

בזמן זה החומץ האוזו ושמן הזית כובשים את הקלמרי וטעמם נספג בו.

תגובות