סלט תירס טרי עם שייטל ברוטב צ'ילי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט תירס טרי עם שייטל ברוטב צ'ילי

סלט מרענן שכולו קיץ בצלחת מנצל את עונת התירס הטרי

2-4 סועדים דרגת קושי: קל
סלט תירס טרי עם שייטל
מתן שופן

אני מכה על חטא: שנים זילזלתי בתירס. התייחסתי אליו כאל ירק נחות שמוזיל כל מאכל. עד שנגסתי בתירס טרי, כזה שקטפתי באותו רגע. רבים מקלחי התירס הטריים הגדלים בארץ הם ממשפחת הסופר־סוויט, וכשמם הם מתוקים מאוד. המפורסם בהם הוא זן הגילי, אך ישנם אחרים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

300 גרם שייטל טרי

1 כפית פפריקה מעושנת

1 כף שמן זית

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח ים אטלנטי

3 קלחי תירס טרי ומתוק

2 בצלי שאלוטס, קלופים ופרוסים לטבעות

חופן עלי בייבי, שטופים

 

לרוטב:

2 יחידות פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק

2 כפות סוכר חום

1 כף חומץ

1/4 כוס (60 מ"ל) מים

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את הפפריקה המעושנת, שמן הזית, הפלפל השחור והמלח. מעבירים פנימה את נתח השייטל ועוטפים אותו היטב במשרה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. לאחר כחצי שעה, מוציאים את הבשר מהמקרר. מחממים מחבת על אש בינונית־גבוהה. כאשר היא חמה מאוד, מניחים בה את נתח הבשר. צורבים אותו היטב מכל הצדדים (כ-2 דקות מכל צד). בזמן הצריבה מערבבים בקערה את חומרי הרוטב (מומלץ לעשות זאת בקערת המשרה של הבשר). מסירים את הבשר מהמחבת ומניחים בצד למנוחה. מעבירים את המחבת (בלי לשטוף) לאש קטנה ויוצקים פנימה את חומרי הרוטב. מגרדים את המחבת עם כף עץ כדי "להמיס" את המשקעים שנוצרו בעת צריבת הבשר (יש בהם המון טעם). מבשלים את הרוטב עד שהוא מסמיך ומתקרמל ומרבית הנוזלים הצטמצמו (כ–7-8 דקות). מעבירים את הרוטב לקערה.

מסירים את העלים של קלחי התירס (אם יש) ובעזרת סכין מפרידים את השיניים (מעמידים את קלח התירס במאונך למשטח העבודה, ועם סכין "מגלחים" את הקלח). מעבירים את גרעיני התירס לקערה עם הרוטב יחד עם טבעות בצלי השאלוט ועלי הבייבי השטופים.

פורסים את בשר השייטל לפרוסות אלכסוניות דקות ככל האפשר. אם הן עבות מדי, ניתן להניח אותן בין שתי ניירות אפייה או ניילון נצמד ולשטח אותן עם פטיש שניצלים או מערוך. אם הבשר נא מדי לטעמכם, ניתן לצרוב את הפרוסות (למשך זמן קצר מאוד!) במחבת עם מעט שמן זית. מעבירים את פרוסות הבשר לקערה עם יתר המצרכים שבה, מערבבים ומגישים למרכז השולחן.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות