לחם תירס

לחם תירס הוא סוג של עוגה בחושה ואינו דורש שמרים או מחמצת, אבל הוא בחלט דורש יכולת איפוק מלחסל אותו

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
לחם תירס קרדיט: דודו בכר
מתן שופן
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית אינגליש קייק גדולה

הוא נפלא לליווי ארוחות בוקר או בראנץ' (כמצע לביצי עין או ביצים עלומות למשל) או כמצע לתבשילים בשריים עם רוטב סמיך ומעושן. מומלץ לאכול באותו היום.

רכיבים

  • 3 קלחי תירס טרי ומתוק
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קמח תירס (לפולנטה)
  • 100 גרם חמאה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 2-3 גבעולי טימין (או עשב תיבול אחר שאוהבים, לא חובה)

הוראות הכנה

מקלפים את קלחי התירס (אם יש צורך) ושוטפים. בעזרת סכין, מפרידים את גרעיני התירס מהקלח (מעמידים את קלח התירס במאונך למשטח העבודה, ועם סכין "מגלחים" את הקלח). מומלץ לבצע זאת בתוך סיר בינוני מאחר שגרעיני התירס נוטים להתעופף ונוזליהם ניתזים מעט. לאחר שמפרידים את הגרעינים מהקלח, עוברים עם גב הסכין לאורך הקלח וסוחטים את השאריות שנותרו עליו. העסיס הלבן עשיר מאוד בעמילן וטעם. מוסיפים לסיר את החלב ומבשלים על אש קטנה־בינונית כ-20 דקות, או עד שתכולת הסיר מסמיכה מאוד. מדי פעם מערבבים עם כף עץ. מסירים מהאש ומוסיפים את המלח והחמאה. מערבבים היטב עד שהחמאה נטמעת לחלוטין.

בקערה נפרדת טורפים את הביצים והשמנת החמוצה. כאשר המסה של גרעיני התירס התקררה מעט, מוסיפים אליה את התערובת של הביצים והשמנת החמוצה. טורפים היטב. מערבבים את הקמח הלבן יחד עם אבקת האפייה ומוסיפים לקערה. טורפים היטב. מוסיפים את קמח התירס וטורפים היטב.

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק (מלבנית) בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית או חמאה. יוצקים את המסה פנימה. אם רוצים, ניתן להניח מעל גבעולים של טימין או עשב תיבול אחר שאוהבים (כמו רוזמרין). מכניסים לתנור למשך 35 דקות או עד שהלחם מוכן (דוקרים באלכסון בקיסם את העוגה, ואם הוא יוצא חלק ולח – הלחם מוכן).

לחם תירס
צילום: מתן שופן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ