פוטנסקה עם סלמון חלוט, עגבניות שרי וזיתים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פוטנסקה עם סלמון חלוט, עגבניות שרי וזיתים

חליטת סלמון היא דרך מושלמת לקבלת טעם עדין. אל תיבהלו מאורך המתכון, הוא קל להכנה

6 מנות דרגת קושי: קל
פוטנסקה עם סלמון חלוט, עגבניות שרי וזיתים

הסלמון המתקבל עסיסי מאוד ולכן קל לפוררו בידיים ולהוסיף לסלטים, לרטבים לפסטה ולריזוטו. את מנת הפסטה הזו בסגנון פּוּטַנֶסְקה אפשר להגיש או כמנה עיקרית חמה - ואז מומלץ להגישה על ספגטיני, או כסלט קר - עם רוטב עגבניות מגוררות ושמן זית.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

500 גרם פסטה קונכיות או צינורות קטנים מבושלים לרמת אל־דנטה

800 גרם פילה סלמון ללא העור, פרוס לארבעה נתחים שווים

לחליטה:

ליטר מים

כוס חומץ בן יין אדום או לבן

כוס שמן זית

בצל לבן קלוף וחתוך לרבעים

עלה דפנה

כפית גרגירי פלפל אנגלי

צרור תימין

שליש כוס מלח גס

לרוטב:

חצי כוס שמן זית

4 בצלים ירוקים קצוצים גס

700 גרם עגבניות שרי בצבעים שונים חצויות

6 שיני שום פרוסות

פלפל ירוק או אדום חריף

20 זיתים שחורים מגולענים וקצוצים

2 כפות צלפים

כוס וחצי אפונה או פול טרי קלוף (אפשר להשתמש בקפוא וחלוט במים רותחים למשך דקה)

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

שבבי צ’ילי לפי הטעם

רבע כוס יין לבן

חופן בזיליקום קצוץ

לרוטב קר של עגבניות ושמן זית:

3 כפות שמן זית

2 עגבניות מרוסקות על פומפייה

שבבי צ’ילי לפי הטעם

כף בלסמי מצומצם

הוראות הכנה

חולטים את הסלמון: מחממים בסיר רחב את כל חומרי החליטה עד רתיחה עדינה, מוסיפים את הסלמון וחולטים שש דקות על סף ביעבוע (ללא רתיחה). מכבים את האש ומוציאים את הנתחים לצלחת. לאחר שהתקררו מפוררים לנתחים לפי מבנה הדג.

מחממים ווק עם שמן הזית ומטגנים בצלים ירוקים ועגבניות למשך שתי דקות תוך עירבוב מתמיד. מוסיפים שום ופלפל ירוק חריף, זיתים, צלפים ואפונה או פול ומקפיצים למשך שתי דקות. מוסיפים תבלינים ויין ומרתיחים למשך דקה, מגבירים את הלהבה, מוסיפים פסטה מבושלת ובזיליקום, מערבבים היטב ומכבים את האש כאשר הפסטה התחממה.

מערבבים בקערה קטנה את חומרי רוטב העגבניות הקר. בסלט - מתבלים ברוטב הקר, מערבבים היטב ומגישים קר. במנה חמה - מגישים מיד, כאשר הרוטב הקר מוגש למרכז השולחן וכל אחד מוסיף לעצמו.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות