פטוצ'יני של קיץ ברוטב לימוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פטוצ'יני של קיץ ברוטב לימוני

פנגריטטה היא תוספת מתובלת של פירורי לחם קלויים במחבת עם מעט שמן זית ותבלינים. לרוב מוסיפים לה אנשובי קצוץ, שקדים פרוסים או פרמזן

4-6 מנות דרגת קושי: קל
פטוצ'יני של קיץ ברוטב לימוני עם פנגריטטה
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

500 גרם פטוצ’יני מבושל לרמת אל־דנטה

כרובית שלמה שטופה, עדיף עם העלים

חצי כוס שמן זית

כפית מלח

כפית פלפל שחור

6 שיני שום פרוסות

גרידת מלימון אחד

כוס יין לבן יבש

5 כפות מיץ לימון טרי

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

שבבי צ’ילי לפי הטעם

4 זוקיני קטנים פרוסים לאורכם לפרוסות דקיקות (עדיף במנדולינה)

2 כדורי מוצרלה קרועים לחוטים

500 גרם פטוצ’יני מבושל לרמת אל־דנטה

כרובית שלמה שטופה, עדיף עם העלים

חצי כוס שמן זית

כפית מלח

כפית פלפל שחור

6 שיני שום פרוסות

גרידת מלימון אחד

כוס יין לבן יבש

5 כפות מיץ לימון טרי

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

שבבי צ’ילי לפי הטעם

4 זוקיני קטנים פרוסים לאורכם לפרוסות דקיקות (עדיף במנדולינה)

2 כדורי מוצרלה קרועים לחוטים

לפנגריטטה:

כף וחצי שמן זית

4 כפות פירורי לחם

3 כפות שקדים פרוסים

3 פילטים אנשובי קצוצים או כף פרמזן מגורר דק

רבע כפית פלפל שחור גרוס גס

חצי כפית מלח אטלנטי

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מפרקים את הכרובית לתפרחות קטנטנות מאוד. מעבירים לקערה, מוזגים 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים 20 דקות. קוצצים עם סכין או במעבד מזון את גזע הכרובית (רק אם הוא עדין), את עלי הכרובית המחוברים לתחתית הכרובית (אם יש) ואת גבעולי הכרובית שהיו מחוברים לתפרחות. בזמן שהכרובית נצלית מחממים ווק עם יתרת שמן הזית ומטגנים את עלי וגבעולי הכרובית הקצוצים למשך רבע שעה תוך ערבוב מתמיד.

מכינים את הפנגריטטה: מחממים מחבת נוספת קטנה עם שמן זית ומטגנים את פירורי הלחם והשקדים על להבה נמוכה ותוך ערבוב מתמיד עד הזהבה. מוסיפים אנשובי ותבלינים ומערבבים למשך דקה. מסירים מהאש מוסיפים לכרובית הקצוצה שבווק שום, גרידת לימון, פרחי כרובית צלויים, ומטגנים תוך ערבוב שתי דקות. מגבירים את הלהבה, מוסיפים יין, מרתיחים ומצמצמים לחצי כוס או מעט פחות. מוסיפים מיץ לימון, תבלינים ודפי זוקיני, מרתיחים ומוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב על אש גדולה למשך שתי דקות. מכבים, מוסיפים חוטי מוצרלה, מערבבים קלות ומגישים מיד עם פנגריטטה מעל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות