מתכון

פסטה רומאית של פטריות, בצלים וחלמון נא

פסטה נפלאה לאירוח, מרשימה וקלה להכנה. הקפידו להשתמש בחלמון טרי מאוד. אם אתם נרתעים מלאכול חלמון נא, אפשר להמיר אותו במעט שמנת מתוקה חמימה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
פסטה רומאית של פטריות, בצלים וחלמון  נא

רכיבים

  • 500 גרם פנה או דפי פסטה מבושלים לרמת אל־דנטה
  • חצי כוס שמן זית
  • 2 בצלים אדומים גדולים פרוסים לחצאי עיגולים דקים
  • 8 שיני שום פרוסות
  • 15 פורטובלו ללא הרגל, פרוסות לפרוסות בינוניות
  • 2 סלסילות שמפיניון ללא הרגל, פרוסות לפרוסות בינוניות
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • שבבי צ’ילי לפי הטעם
  • חצי כוס יין לבן
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 6-4 חלמונים טריים
  • פרמזן מגורר

להגשה

  • חזה אווז או בייקון קצוצים לקוביות קטנטנות ומטוגנים ללא שמן עד השחמה, או זרזיף קטן של שמן כמהין.

הוראות הכנה

מחממים ווק עם שמן הזית ומטגנים בצלים למשך רבע שעה תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים שום ופטריות ומקפיצים למשך חמש דקות. מוסיפים תבלינים ויין ומרתיחים למשך דקה, מגבירים את הלהבה, מוסיפים פסטה מבושלת ופטרוזיליה, מערבבים היטב ומכבים את האש כאשר הפסטה התחממה. מחלקים לצלחות, מוסיפים במרכז כל צלחת חלמון (הסועד יערבב לעצמו עם הפסטה), מגררים פרמזן בנדיבות, מפזרים חזה אווז מטוגן או מעט שמן כמהין ומגישים מיד.

תגובות