תבשיל טבעוני של אורז בר וקינואה עם פטריות וחצילים

כמנה עיקרית או תוספת ליד, השף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום בירושלים - מגיש תבשיל טבעוני שאי אפשר להפסיק לאכול

אלרן בוגזלו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אלרן בוגזלו, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
תבשיל אורז בר וקינואה
תבשיל אורז בר וקינואה של השף אלרן בוזגלו ממסעדת אדוםצילום: אפרת ליכטנשטט

רכיבים

  • 600 גרם תערובת פטריות טריות חתוכות גס
  • חצי ק"ג אורז בר או אורז אדום מלא
  • חצי ק"ג קינואה (אפשר גם גריסי פנינה למי שלא אוהב)
  • חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 400 גרם קוביות גדולות חציל מקולף
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ מחצי לימון
  • כוס יין לבן

הוראות הכנה

בסיר גבוה שמים את האורז והקינואה וממלאים במים קרים עד לכיסוי (כאצבע מעל האורז והקינואה) ומביאים לרתיחה.

מוסיפים כפית מלח, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ- 15-20 דקות או עד שהאורז מתפצח והקינואה רכה אבל לא סמרטוטית.

מסננים מהנוזלים ומערבבים את האורז והקינואה.

במחבת גדולה עם כף וחצי שמן זית מאדים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום, החצילים ופטריות, מתבלים בכפית מלח וקורט פלפל שחור גרוס, עד שהפטריות והחצילים  מתחילים להשחים.

מוסיפים את היין לבן ומאדים אותו כ-2 דקות. מוסיפים את האורז, הקינואה והאגוזים. מערבבים ומקפיצים כ-3-5 דקות, מוסיפים את הכמון, הפטרוזיליה והלימון. מערבבים ומגישים.

תבשיל קינואה ואורז בר
תבשיל קינואה ואורז ברצילום: אפרת ליכטנשטט
הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ