תבשיל טבעוני של אורז בר וקינואה עם פטריות וחצילים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תבשיל טבעוני של אורז בר וקינואה עם פטריות וחצילים

כמנה עיקרית או תוספת ליד, השף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום בירושלים - מגיש תבשיל טבעוני שאי אפשר להפסיק לאכול

6 מנות דרגת קושי: קל
תבשיל אורז בר וקינואה
אפרת ליכטנשטט
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

600 גרם תערובת פטריות טריות חתוכות גס

חצי ק"ג אורז בר או אורז אדום מלא

חצי ק"ג קינואה (אפשר גם גריסי פנינה למי שלא אוהב)

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

400 גרם קוביות גדולות חציל מקולף

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מיץ מחצי לימון

כוס יין לבן

הוראות הכנה

בסיר גבוה שמים את האורז והקינואה וממלאים במים קרים עד לכיסוי (כאצבע מעל האורז והקינואה) ומביאים לרתיחה.

מוסיפים כפית מלח, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ- 15-20 דקות או עד שהאורז מתפצח והקינואה רכה אבל לא סמרטוטית.

מסננים מהנוזלים ומערבבים את האורז והקינואה.

במחבת גדולה עם כף וחצי שמן זית מאדים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום, החצילים ופטריות, מתבלים בכפית מלח וקורט פלפל שחור גרוס, עד שהפטריות והחצילים  מתחילים להשחים.

מוסיפים את היין לבן ומאדים אותו כ-2 דקות. מוסיפים את האורז, הקינואה והאגוזים. מערבבים ומקפיצים כ-3-5 דקות, מוסיפים את הכמון, הפטרוזיליה והלימון. מערבבים ומגישים.

תבשיל קינואה ואורז בר
אפרת ליכטנשטט


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות