מרק גספצ'ו קלאסי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק גספצ'ו קלאסי

מרק קר לחודשי הקיץ הלוהטים

דרגת קושי: קל
גספצ'ו
דן פרץ
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

פרוסות עבות של לחם לבן עם קרום פריך

1 ק”ג עגבניות קיץ בשלות 

1 מלפפון בינוני

1 פלפל אדום 

2 שיני שום קלופות

מיץ מחצי לימון 

מלח ים

הוראות הכנה

משרים את פרוסות הלחם בקערת מים במשך 02 דקות, מוציאים וסוחטים היטב. חורצים את הקליפה בתחתיתה של כל עגבנייה וחולטים למשך דקה במים רותחים. קולפים את העגבניות ומסירים את העוקץ הירוק, חותכים גס ומעבירים לקערת מעבד־המזון עם להב מתכת.

קולפים את המלפפון, מסירים את הגבעול והחרצנים מהפלפל, כותשים את השום ומוסיפים את הכל לעגבניות. מפעילים את מעבד המזון לקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים את הלחם ומיץ הלימון ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה ואחידה, ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול. מצננים את המרק במקרר למשך שעה.

יוצקים את המרק לקערות הגשה, מניחים במרכז כל קערה קוביית קרח ומזלפים כמה טיפות שמן זית מעולה ומעט פלפל ירוק חריף קצוץ.
מגישים עם פרוסות לחם קלוי וגבעול סלרי טרי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות