מתכון

מרק בורשט אוקראיני

מי שטעם והתמכר, יידע לספר ששבת בבוקר אינה שבת בלי צלחת בורשט עם קרעי ביצה קשה, שמנת חמוצה, בצל ירוק וכוסית וודקה

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
בורשט אוקראיני
צילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

מי שגדל בבית ממוצא מזרח־אירופי מכיר את בקבוקי השתייה הקלה שמולאו בנוזל הסגלגל והונחו בערב שבת במקרר להצטנן

רכיבים

  • 3 ראשי סלקים גדולים או 4 ראשים בינוניים
  • בצל קטן
  • 1 כף סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 3-4 ביצים קשות
  • 6 גבעולי בצל ירוק
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

קולפים את הסלק ואת הבצל, ומעבירים לסיר עם שני ליטרים מים, סוכר ומיץ לימון. מבשלים כחצי שעה עד שהסלקים רכים אך לא רכים מדי, מכבים את האש ומניחים להצטנן.

כשהנוזל קר, מוציאים את הסלקים והבצל ומגרדים על פומפייה גסה חזרה אל תוך הנוזל. מערבבים ומעבירים למקרר לכמה שעות ועדיף למשך הלילה. הנוזל ישנה את צבעו לסגול כהה ועמוק.

מוזגים לכל צלחת שתי כפות של המרק יחד עם התוכן המגורר. מניחים במרכז הצלחת כף גדושה של שמנת חמוצה ועליה מחצית ביצה קשה קרה. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ופלפל שחור ומגישים עם כוס וודקה קפואה.

תגובות