מתכון

מרק טרטור קר

בכל מקום הוא מקבל זווית מקומית אך תמיד שומר על השילוש הקדוש: יוגורט, מלפפונים ושום. בגרסה שלפנינו מוסיפים מעט סודה לתוספת קלילות

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק טרטור

רכיבים

  • 6-8 מלפפונים בינוניים ומוצקים
  • 1 ליטר יוגורט כבשים מאיכות מעולה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ים
  • מיץ מחצי לימון
  • כוס סודה קרה

הוראות הכנה

קוצצים את המלפפונים על קליפתם, לחתיכות קטנות ככל שניתן. מעבירים למסננת, ממליחים ומניחים למלפפונים להגיר נוזלים כחצי שעה. מערבבים את היוגורט, השום, המלח והלימון עם המלפפונים הקצוצים בקערה, ומעבירים למקרר. לפני ההגשה, בוחשים פנימה סודה קרה לדילול היוגורט ולחידוד הטעם המרענן והחמצמץ.

תגובות