מרק וישיסואז קר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק וישיסואז קר

מרק קרמי סמיך העשוי כרשה, תפוחי אדמה, בצלים ושמנת, ונאכל על פי רוב כשהוא צונן

דרגת קושי: קל
מרק וישיסואז שומר
דן פרץ

מרק וישיסואז המפורסם, שקיבל את שמו בזכות מקורו בעיר וישי שבצרפת. בגרסה הים־תיכונית הוחלפו הבצלים בשומר והשמנת ביין לבן. התוצאה קלילה יותר ומרעננת.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 כרשות

5 ראשי שומר טריים בגודל בינוני 

2 תפוחי אדמה 

2 ליטר מים

1 כוס יין לבן יבש

3-4 עלי דפנה 

מלח ים

חצי כוס ‏(06 גרם‏) אגוזי מלך קלופים

הוראות הכנה

חותכים לחתיכות גדולות את הכרשה, השומר ותפוחי האדמה, ומניחים בסיר. מוסיפים מים, עלי דפנה ומעט מלח, ומבשלים כ-54 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוסיפים את היין ומכבים את האש. טוחנים למחית אחידה וסמיכה בעזרת מוט ערבול או מעבד מזון. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט מים. מצננים במקרר למשך הלילה ומגישים עם אגוזי מלך חמימים וקלויים במחבת, במעט שמן זית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות