מתכון

מרק וישיסואז קר

מרק קרמי סמיך העשוי כרשה, תפוחי אדמה, בצלים ושמנת, ונאכל על פי רוב כשהוא צונן

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מרק וישיסואז שומר
צילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

מרק וישיסואז המפורסם, שקיבל את שמו בזכות מקורו בעיר וישי שבצרפת. בגרסה הים־תיכונית הוחלפו הבצלים בשומר והשמנת ביין לבן. התוצאה קלילה יותר ומרעננת.

רכיבים

  • 2 כרשות
  • 5 ראשי שומר טריים בגודל בינוני
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 ליטר מים
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 3-4 עלי דפנה
  • מלח ים
  • חצי כוס ‏(06 גרם‏) אגוזי מלך קלופים

הוראות הכנה

חותכים לחתיכות גדולות את הכרשה, השומר ותפוחי האדמה, ומניחים בסיר. מוסיפים מים, עלי דפנה ומעט מלח, ומבשלים כ-54 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוסיפים את היין ומכבים את האש. טוחנים למחית אחידה וסמיכה בעזרת מוט ערבול או מעבד מזון. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט מים. מצננים במקרר למשך הלילה ומגישים עם אגוזי מלך חמימים וקלויים במחבת, במעט שמן זית.

תגובות