מרק קר של גזר וג'ינג'ר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק קר של גזר וג'ינג'ר

הגינגר והצילי החריפים מאזנים היטב את מתיקות הגזרים, ויחד הם מתאימים במיוחד לצינון אחר צהריים מהביל של אוגוסט

דרגת קושי: קל
מרק גזר וג’ינג’ר
דן פרץ
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

6-8 גזרים טריים, שטופים וקלופים

250 גרם דלעת ללא הקליפה 

2 ס”מ ‏(כף גדושה‏) שורש ג’ינג’ר טרי 

חצי כפית אבקת צ’ילי חריף

מלח ים 

רבע כוס ‏(60 מ”ל‏) חלב קוקוס

חצי כוס ‏(60 גרם‏) גרעיני דלעת קלופים

חצי כוס ‏(60גרם‏) בוטנים קלויים ללא קליפה

חצי לימון

הוראות הכנה

חותכים את הגזרים ואת הדלעת לחתיכות גדולות ומניחים בסיר רחב. מכסים במים עד כדי כיסוי ועוד סנטימטר אחד, ומבשלים כ-04 דקות עד שהגזרים מתרככים. מגררים את שורש הג’ינג’ר אל המרק, מוסיפים את הצ’ילי ומעט מלח ומסירים מן האש.

מניחים למרק להצטנן מעט ומעבדים אותו בעזרת מוט ערבול או מעבד מזון למחית אחידה. מוסיפים את חלב הקוקוס תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם חלק ורך. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט מחלב הקוקוס.

מצננים ללילה במקרר. מגישים בכוסות רחבות עם מעט גרעיני דלעת ובוטנים קלויים וכמה טיפות של לימון סחוט.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות