מתכון |

פיצ'י: הפסטה של טוסקנה

סוג הפסטה הנפוץ ביותר במחוז של טוסקנה הוא פיצ'י (Pici) אשר דומה לספגטי עבה, ולעיתים אף מגולגל ביד

רועי סופר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רועי סופר, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
פסטה פיצ'י - הפסטה של טוסקנה

רכיבים

לבצק הפסטה

  • 250 גרם קמח דורום
  • 250 גרם קמח לבן
  • 1 כף מלח
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות שמן זית

למנה

  • 100 גרם שעועית חלוטה וחתוכה לאורך של 3 ס"מ
  • 100 גרם אפונה חלוטה
  • 100 גרם תפרחת ברוקולי חלוט
  • 150 גרם לבבות ארטישוק טרי/משומר בשמן מבושל, חתוך לשישיות
  • 8 שיני שום פרוסות דק
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה (רק העלים)
  • 1 פלפל חריף אדום, פרוס לטבעות דקות או לפי הטעם
  • 8 כפו שמן זית
  • 4 כפות שמן צ'ילי
  • 1 כף מלח
  • 1 כוס מי בישול פסטה

הוראות הכנה

תחילה נכין את בצק הפסטה: לשים את כל המרכיבים בוו לישה עד להיווצרות כדור הבצק, ואז לשים עוד כ-8 דקות לישה איטית. מכסים בניילון ושמים במקרר למנוחה כשעה.
יוצרים כדורים קטנים בגודל של זית גדול, ובעזרת האצבעות מרדדים לאיטריה ארוכה, כמו בוקטיני באורך 30 ס"מ ומניחים במגש עם דורום.

הכנת המנה: מחממים את השמנים במחבת גדולה, מוסיפים פלפל חריף, שום, מלח ומאדים כ30 שניות או עד שהשום מתחיל לקבל מעט צבע.
מוסיפים מים ואת שאר הירקות ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.
מחממים כ5 ליטר מים בסיר עם קורט מלח וחולטים את הפסטה עד למידת אל דנטה.
מוסיפים את הפסטה למחבת, ומקפיצים עד שהנוזלים מצטמצמים.
מוסיפים את הפטרוזיליה, מחלקים ל4 קערות ומגישים עם פרמזן מגורר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ