פיצ'י: הפסטה של טוסקנה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פיצ'י: הפסטה של טוסקנה

סוג הפסטה הנפוץ ביותר במחוז של טוסקנה הוא פיצ'י (Pici) אשר דומה לספגטי עבה, ולעיתים אף מגולגל ביד

דרגת קושי: קל
פסטה פיצ'י - הפסטה של טוסקנה
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לבצק הפסטה:

250 גרם קמח דורום

250 גרם קמח לבן

1 כף מלח

1 כוס מים

2 כפות שמן זית

למנה:

100 גרם שעועית חלוטה וחתוכה לאורך של 3 ס"מ

100 גרם אפונה חלוטה

100 גרם תפרחת ברוקולי חלוט

150 גרם לבבות ארטישוק טרי/משומר בשמן מבושל, חתוך לשישיות

8 שיני שום פרוסות דק

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה (רק העלים)

1 פלפל חריף אדום, פרוס לטבעות דקות או לפי הטעם

8 כפו שמן זית

4 כפות שמן צ'ילי

1 כף מלח

1 כוס מי בישול פסטה

הוראות הכנה

תחילה נכין את בצק הפסטה: לשים את כל המרכיבים בוו לישה עד להיווצרות כדור הבצק, ואז לשים עוד כ-8 דקות לישה איטית. מכסים בניילון ושמים במקרר למנוחה כשעה.
יוצרים כדורים קטנים בגודל של זית גדול, ובעזרת האצבעות מרדדים לאיטריה ארוכה, כמו בוקטיני באורך 30 ס"מ ומניחים במגש עם דורום.

הכנת המנה: מחממים את השמנים במחבת גדולה, מוסיפים פלפל חריף, שום, מלח ומאדים כ30 שניות או עד שהשום מתחיל לקבל מעט צבע.
מוסיפים מים ואת שאר הירקות ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.
מחממים כ5 ליטר מים בסיר עם קורט מלח וחולטים את הפסטה עד למידת אל דנטה.
מוסיפים את הפסטה למחבת, ומקפיצים עד שהנוזלים מצטמצמים.
מוסיפים את הפטרוזיליה, מחלקים ל4 קערות ומגישים עם פרמזן מגורר.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות