מרק ירקות קיצי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק ירקות קיצי

דרגת קושי: קל
מרק ירקות
תומר אפלבאום

את ציר הירקות מכינים עם פלפל ועגבנייה והרבה עשבי תבלין טריים. הנוזל מתקבל בצבע כתום ארגמני, טעמיו עמוקים ומעט חמצמצים והוא איננו כבד כלל. אף על פי שלציר טעם נהדר ומאוזן בפני עצמו, הוספתו לצלחות ובהן ירקות חיים ודג או בשר משומרים משנה את אופיו ומעניקה לו מרקם וטעמים עשירים במיוחד.

את המרק מגישים כמנה ראשונה או כארוחה בפני עצמה. אפשר, למשל, להגיש את המרכיבים על גבי טס אל מרכז השולחן וכל אחד מן הסועדים ירכיב את אשר לבו רוחש בצלחתו. מסיימים צלחת אחת לקול נקישת הכפות ומיד ניגשים ליצירת הרכב אחר שיתרכך ויתאחד במרק הצלול.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 3

רכיבים

1 כרישה

3 גזרים

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

2 שומר

1 ראש שום

2 עגבנייה

½ לימון

1 פלפל אדום

5 גבעולי סלרי

12 גבעולי פטרוזיליה

4 גבעולי תימין טרי

עלים מ-3 גבעולי נענע

3 עלי דפנה

10 גרגירי פלפל אנגלי

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

רוחצים ומנקים היטב את הכרישה, חותכים לכמה חתיכות גדולות ומניחים בסיר רחב ועמוק. קולפים את הגזרים, שורש הסלרי והפטרוזיליה, מחלקים את השומר לשלושה רבעים וחותכים את ראש השום בחלקו העליון בסכין חדה כך ששיני השום ייחשפו. מוסיפים את הכל לסיר.

קולפים את העגבנייה, פורסים את הלימון על קליפתו לפרוסות דקות ומוסיפים אל הסיר יחד עם הפלפל, גבעולי הסלרי, צמחי התבלין, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. יוצקים מעל הכל מים כדי כיסוי ועוד קצת (כחמישה ליטרים) ומביאים לרתיחה על להבה גדולה. כשמתחיל להצטבר קצף אפרפר על גבי הנוזל, מסירים אותו בעזרת כף גדולה וממשיכים עד שהנוזל צלול.

כשהציר רותח מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי. טועמים, מוסיפים מלח ופלפל על פי הצורך וממשיכים לבשל כ-20 דקות נוספות.

מסננים את הציר ומעבירים לסיר נקי או לקערת הגשה. יוצקים מהמרק הרותח לכל סועד אל הצלחת בה כינס את מרכיבי המרק שלו. ממתינים כדקה ולוגמים עם כוס יין לבן צונן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות