סלט טונה תוניסאי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט טונה תוניסאי

וריאציה על נושא הפריקסה, עם או בלי זיתים בצד, עם רוטב חריף וסמיך שיכניע אפילו לחם יבש

דרגת קושי: בינוני
סלט טונה
הדיי עפאים
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

12 גבעולי כוסברה

2–3 פלפלים אדומים מתוקים

1 פלפל חריף ירוק (לא חובה)

2 שיני שום קלופות

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

½ כפית גדושה פפריקה מרוקאית חריפה בשמן

½ כפית שטוחה כורכום

1 כף לימונים כבושים

2 תפוחי אדמה קטנים

2 ביצים

2 קופסאות שימורי טונה בשמן

מלח אטלנטי

הוראות הכנה

בתחתית סיר קטן מניחים את גבעולי הכוסברה. פורסים את הפלפלים האדומים, את הפלפל הירוק ואת השום ומפזרים מעל הכוסברה בשכבה אחידה. יוצקים מעל את שמן הזית, מכסים את הסיר ומניחים על אש קטנה עד שהפלפלים מזיעים לגמרי ומתרככים, כ–20 דקות. נזהרים שלא לטגן את הפלפלים אלא לאדות בשמן בלבד.

כשהפלפלים התרככו והגירו את נוזליהם אל הסיר מוסיפים את התבלינים, הלימון הכבוש ומעט מלח ומנענעים את הסיר כך שיתכסו בשמן. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפלחים בעובי סנטימטר. מסדרים אותם ברוטב וממשיכים בבישול כ–20 דקות נוספות עד שהם מתרככים גם כן והרוטב נצבע אדום בוהק.

מבשלים את הביצים במים בסיר נפרד על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחמש דקות נוספות. מעבירים למים קרים, מצננים וקולפים בזהירות שכן החלמון עודנו נוזלי מעט.

מנקזים את נוזלי השימור מן הטונה ומפזרים אותה על פני הרוטב עם תפוחי האדמה. מנענעים את הסיר כך שתתכסה גם היא ברוטב. חותכים את הביצה לרבעים ומניחים מעל בזהירות. מגישים חמים עם מצה ומזלג, ובימות השנה עם חלה בשרנית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות