מתכון |

סלט טונה תוניסאי

וריאציה על נושא הפריקסה, עם או בלי זיתים בצד, עם רוטב חריף וסמיך שיכניע אפילו לחם יבש

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:בינוני
צילום: הדיי עפאים

רכיבים

  • 12 גבעולי כוסברה

  • 2–3 פלפלים אדומים מתוקים

  • 1 פלפל חריף ירוק (לא חובה)

  • 2 שיני שום קלופות

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

  • ½ כפית גדושה פפריקה מרוקאית חריפה בשמן

  • ½ כפית שטוחה כורכום

  • 1 כף לימונים כבושים

  • 2 תפוחי אדמה קטנים

  • 2 ביצים

  • 2 קופסאות שימורי טונה בשמן

  • מלח אטלנטי

הוראות הכנה

בתחתית סיר קטן מניחים את גבעולי הכוסברה. פורסים את הפלפלים האדומים, את הפלפל הירוק ואת השום ומפזרים מעל הכוסברה בשכבה אחידה. יוצקים מעל את שמן הזית, מכסים את הסיר ומניחים על אש קטנה עד שהפלפלים מזיעים לגמרי ומתרככים, כ–20 דקות. נזהרים שלא לטגן את הפלפלים אלא לאדות בשמן בלבד.

כשהפלפלים התרככו והגירו את נוזליהם אל הסיר מוסיפים את התבלינים, הלימון הכבוש ומעט מלח ומנענעים את הסיר כך שיתכסו בשמן. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפלחים בעובי סנטימטר. מסדרים אותם ברוטב וממשיכים בבישול כ–20 דקות נוספות עד שהם מתרככים גם כן והרוטב נצבע אדום בוהק.

מבשלים את הביצים במים בסיר נפרד על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחמש דקות נוספות. מעבירים למים קרים, מצננים וקולפים בזהירות שכן החלמון עודנו נוזלי מעט.

מנקזים את נוזלי השימור מן הטונה ומפזרים אותה על פני הרוטב עם תפוחי האדמה. מנענעים את הסיר כך שתתכסה גם היא ברוטב. חותכים את הביצה לרבעים ומניחים מעל בזהירות. מגישים חמים עם מצה ומזלג, ובימות השנה עם חלה בשרנית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ