איך מכינים סמבוסק? המתכון היחיד שצריך לדעת

במילוי בשר או במילוי גבינה, עם חצילים או עם חומוס, זה לא ממש חשוב. ברגע שיודעים איך מכינים בצק לסמבוסק - כל האפרויות פתוחות וקלות במיוחד

רינת ואליס מויאל, שפיות אורחות
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רינת ואליס מויאל, שפיות אורחות
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני

רכיבים

  • 2 כוסות קמח
  • 30 גרם שמרים
  • חצי כפית מלח
  • כוס מים
  • 4 כפות שמן

למילוי:

  • כוס בשר טחון / חציל שלם קלוי
  • חצי בצל קצוץ
  • תבלינים לפי הטעם: ראסל אל חנות, כמון, פפריקה, קארי
  • כף צנוברים (לא חייב)
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

מערבים את המלח עם הקמח ויוצרים גומה במרכז. מוסיפים שמרים, מים ושמן ומתחילים לערבב.

לשים את הבצק היטב עד שמתאחד ונפרד מהידיים. אם הבצק רטוב מוסיפים עוד כף או שתיים של קמח. משאירים להתפחה בקערה משומנת תחת מגבת לחה.

הכנת המילוי:

מטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף מתבלים לפי הטעם. מטגנים כ-20 דקות. מקררים, ומוסיפים פטרוזיליה. למי שעושה סמבוסק במילוי חצילים ניתן רק לטגן את הבצל ובסיום לערבב עם החציל הקלוי וגבינת פטה ולתבל בהתאם. למי שאינו שומר כשרות: אפשר אחרי קירור הבשר לערבב אותו עם פטה והתוצאה נהדרת.

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מרדדים את הבצק על משטח נקי וקורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה. במרכז כל עיגול מניחים כפית וחצי של מילוי. סוגרים לחצי ומהדקים עם מזלג.

מניחים בתבנית עם נייר אפייה מושחים בביצה טרופה.

מומלץ לפזר מלח גס ותימין לקישוט. אופים בתנור כ-15 דקות עד להזהבה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ