מתכון

תבשיל גרגירי חומוס עם עגבניות ופלפל חריף

מתאים גם לצמחוניים, טבעוניים ולרגישים לגלוטן (במידה ומשתמשים בתבלינים נטולים)

יניב כספי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
תבשיל גרגירי חומוס עם עגבניות ופלפל חריף
צילום: דודו בכר
יניב כספי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 מנות

מצד אחד תבשיל העגבניות והחומוס הנפלא יכול להיות מענה מצוין כתוספת ליד מנה עיקרית, מצד שני הוא יכול להיות מנה בפני עצמו, בעיקר כשהוא מוגש ביחד עם חלה טרייה או פיתה חמה.

רכיבים

  • 5 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 1/2 פלפל חריף פרוס
  • 10 עגבניות בלאדי חלוטות וקלופות, חתוכות לקוביות
  • כף קוביות קטנות של לימון כבוש (לא חובה)
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • מלח
  • סוכר
  • פפריקה מתוקה
  • כמון
  • חופן עלי זעתר טרי
  • כוס גרגירי חומוס
  • כפית סודה לשתייה

הוראות הכנה

משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה שלם.

שוטפים את הגרגירים ומבשלים כ-40 דקות על חום בינוני עם סודה לשתייה.

בסיר רחב מאדים את פרוסות השום ופלפל החריף בשמן זית, עד לשקיפות. מוסיפים את הלימון הכבוש וקוביות העגבנייה, ומבשלים כרבע שעה עד לאידוי הנוזלים. מוסיפים את גרגירי החומוס, הזעתר הטרי, רסק העגבניות ואת המים ומבשלים למשך עשר דקות נוספות. מתבלים במלח, סוכר, כמון ופפריקה מתוקה.

מגישים לצד פרוסות חלה וטחינה.

תגובות