תבשיל גרגירי חומוס עם עגבניות ופלפל חריף - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל גרגירי חומוס עם עגבניות ופלפל חריף

מתאים גם לצמחוניים, טבעוניים ולרגישים לגלוטן (במידה ומשתמשים בתבלינים נטולים)

2 מנות דרגת קושי: קל
תבשיל גרגירי חומוס עם עגבניות ופלפל חריף
דודו בכר

מצד אחד תבשיל העגבניות והחומוס הנפלא יכול להיות מענה מצוין כתוספת ליד מנה עיקרית, מצד שני הוא יכול להיות מנה בפני עצמו, בעיקר כשהוא מוגש ביחד עם חלה טרייה או פיתה חמה.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

5 שיני שום קלופות ופרוסות

1/2 פלפל חריף פרוס

10 עגבניות בלאדי חלוטות וקלופות, חתוכות לקוביות

כף קוביות קטנות של לימון כבוש (לא חובה)

100 גרם רסק עגבניות

1/2 כוס מים רותחים

מלח

סוכר

פפריקה מתוקה

כמון

חופן עלי זעתר טרי

כוס גרגירי חומוס

כפית סודה לשתייה

 

הוראות הכנה

משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה שלם.

שוטפים את הגרגירים ומבשלים כ-40 דקות על חום בינוני עם סודה לשתייה.

בסיר רחב מאדים את פרוסות השום ופלפל החריף בשמן זית, עד לשקיפות. מוסיפים את הלימון הכבוש וקוביות העגבנייה, ומבשלים כרבע שעה עד לאידוי הנוזלים. מוסיפים את גרגירי החומוס, הזעתר הטרי, רסק העגבניות ואת המים ומבשלים למשך עשר דקות נוספות. מתבלים במלח, סוכר, כמון ופפריקה מתוקה.

מגישים לצד פרוסות חלה וטחינה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות