מתכון

סלט כרובית עם גרגירי חומוס

סלט כרובית מרענן במיוחד וקיצי, שיכול גם להוות תוספת נפלאה לארוחת דגים או בשרים

יניב כספי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
יניב כספי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 מנות

סלט כרובית עם גרגירי חומוס

רכיבים

לסלט

  • 1 ראש כרובית מפורק לפרחים קטנים
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס
  • כפית סודה לשתייה
  • 3 עגבניות מרוסקות בפומפייה
  • חופן צנוברים קלויים
  • 2 לימונים סחוטים למיץ
  • חופן עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק)
  • חופן חמוציות
  • גבעול סלרי אמריקאי חתוך לקוביות קטנות
  • 1/4 לימון פרוס דק

לטחינה

  • 100 גרם טחינה גולמית
  • 100 גרם מים קרים
  • מלח
  • מיץ מלימון אחד

הוראות הכנה

טחינה:

מוזגים את הטחינה לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ואת המים בהדרגה, עד לקבלת המרקם הרצוי. מוסיפים מלח, לפי הטעם.

סלט:

משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה שלם. שוטפים ומבשלים במשך 40 דקות עם כפית סודה לשתייה.

מערבבים את פרחי הכרובית עם מעט שמן זית ומלח ואופים בתנור בחום של 180 מעלות, עד להזהבה.

מכניסים את פרח הכרובית לקערת ערבוב עם מיץ הלימון, עשבי התיבול הטריים, גרגרי החומוס, חמוציות, קוביות הסלרי ומלח.

הגשה:

מורחים טחינה על תחתית צלחת ההגשה, מפזרים את סלט הכרובית מעל הטחינה, מטפטפים מעל הכל נגיעות של העגבניות המגורדות ומפזרים צנוברים קלויים.

תגובות