סלט כרובית עם גרגירי חומוס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט כרובית עם גרגירי חומוס

סלט כרובית מרענן במיוחד וקיצי, שיכול גם להוות תוספת נפלאה לארוחת דגים או בשרים

2 מנות דרגת קושי: קל

סלט כרובית עם גרגירי חומוס
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לסלט:

1 ראש כרובית מפורק לפרחים קטנים

1/2 כוס גרגירי חומוס

כפית סודה לשתייה

3 עגבניות מרוסקות בפומפייה

חופן צנוברים קלויים

2 לימונים סחוטים למיץ

חופן עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק)

חופן חמוציות

גבעול סלרי אמריקאי חתוך לקוביות קטנות

1/4 לימון פרוס דק

לטחינה:

100 גרם טחינה גולמית

100 גרם מים קרים

מלח

מיץ מלימון אחד

הוראות הכנה

טחינה:

מוזגים את הטחינה לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ואת המים בהדרגה, עד לקבלת המרקם הרצוי. מוסיפים מלח, לפי הטעם.

סלט:

משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה שלם. שוטפים ומבשלים במשך 40 דקות עם כפית סודה לשתייה.

מערבבים את פרחי הכרובית עם מעט שמן זית ומלח ואופים בתנור בחום של 180 מעלות, עד להזהבה.

מכניסים את פרח הכרובית לקערת ערבוב עם מיץ הלימון, עשבי התיבול הטריים, גרגרי החומוס, חמוציות, קוביות הסלרי ומלח.

הגשה:

מורחים טחינה על תחתית צלחת ההגשה, מפזרים את סלט הכרובית מעל הטחינה, מטפטפים מעל הכל נגיעות של העגבניות המגורדות ומפזרים צנוברים קלויים.

 

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות