סמבוסק ממולא בגרגירי חומוס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סמבוסק ממולא בגרגירי חומוס

סמבוסק חומוס ביתי, מאפה נפלא להגיש במרכז השולחן כשמגיעים אורחים

50 יחידות דרגת קושי: קל

סמבוסק ממולא בגרגירי חומוס
דודו בכר

מומלץ להכין מראש ולטגן במקום, ולהגיש עם טחינה טובה ואריסה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לבצק:

1ק"ג קמח לבן

400 מ"ל מים קרים (ניתן להחליף את המים בנוזלי בישול החומוס לאחר שמתקררים)

180 מ"ל שמן קנולה

50 גרם שמרים יבשים

קורט מלח

כף סוכר

למילוי:

500 גרם גרגירי חומוס

כפית סודה לשתייה

3 יחידות בצל לבן קצוץ

קורט מלח

פלפל שחור טחון

קורט כמון טחון

הוראות הכנה

בצק:

מכניסים לקערת ערבוב את הקמח והשמרים, ומערבבים קלות. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד והומוגני. משאירים במקום קריר מכוסה במגבת לתפוח כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מילוי:

משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה שלם. שוטפים ומבשלים במשך 40 דקות עם כפית סודה לשתייה.

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן קנולה עד לשקיפות, ומקררים. טוחנים או מועכים את גרגירי החומוס בעזרת מועך פירה ומוסיפים את הבצל המאודה. מתבלים במלח, פלפל שחור ובכמון.

הרכבת הסמבוסק:

מכדררים את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם ומרדדים את הבצק לעובי 2 מ"מ. מניחים במרכז הבצק כף מהמילוי וסוגרים את הסמבוסק בעזרת האצבעות.

מטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה בינונית-גבוהה, עד להזהבה.

מגישים לצד טחינה, אריסה ועגבניות מגורדות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות