מתכון

שקשוקה עם גרגירי חומוס

מתכון לשקשוקה טרייה וכיפית עם גרגירי חומוס, נפלאה כמנת בוקר שנותנת את "בעיטת" האנרגיה להמשך יום מוצלח וטעים

יניב כספי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יניב כספי, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:2 מנות
שקשוקה עם גרגירי חומוס
צילום: דודו בכר

רכיבים

לרוטב שקשוקה

  • 5 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 1/2 פלפל חריף פרוס
  • 10 עגבניות בלאדי חלוטות וקלופות, חתוכות לקוביות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • חצי כוס מים, רותחים
  • מלח
  • פפריקה מתוקה
  • כמון

לשקשוקה

  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 600 גרם רוטב שקשוקה
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס
  • כפית סודה לשתייה

הוראות הכנה

רוטב שקשוקה:

בסיר רחב מאדים בשמן זית את פרוסות השום והפלפל החריף, עד לשקיפות. מוסיפים את קוביות העגבנייה ומבשלים כרבע שעה, עד לאידוי הנוזלים. מתבלים במלח, סוכר, כמון ופפריקה מתוקה.

שקשוקה:

משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה שלם. שוטפים ומבשלים במשך 40 דקות עם כפית סודה לשתייה.

במחבת הגשה מחממים את רוטב השקשוקה, מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, שוברים פנימה את הביצים ומפזרים את הפטרוזיליה. סוגרים את המחבת במכסה תואם לכ-5 דקות.

מסירים את המכסה ל-2-3 דקות ומגישים לצד פיתות חמות וחמוצים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ