שקשוקה עם גרגירי חומוס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שקשוקה עם גרגירי חומוס

מתכון לשקשוקה טרייה וכיפית עם גרגירי חומוס, נפלאה כמנת בוקר שנותנת את "בעיטת" האנרגיה להמשך יום מוצלח וטעים

2 מנות דרגת קושי: קל
שקשוקה עם גרגירי חומוס
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לרוטב שקשוקה:

5 שיני שום קלופות ופרוסות

1/2 פלפל חריף פרוס

10 עגבניות בלאדי חלוטות וקלופות, חתוכות לקוביות

100 גרם רסק עגבניות

חצי כוס מים, רותחים

מלח

פפריקה מתוקה

כמון

לשקשוקה:

חופן פטרוזיליה קצוצה

600 גרם רוטב שקשוקה

4 ביצים

1/2 כוס גרגירי חומוס

כפית סודה לשתייה

 

הוראות הכנה

רוטב שקשוקה:

בסיר רחב מאדים בשמן זית את פרוסות השום והפלפל החריף, עד לשקיפות. מוסיפים את קוביות העגבנייה ומבשלים כרבע שעה, עד לאידוי הנוזלים. מתבלים במלח, סוכר, כמון ופפריקה מתוקה.

שקשוקה:

משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה שלם. שוטפים ומבשלים במשך 40 דקות עם כפית סודה לשתייה.

במחבת הגשה מחממים את רוטב השקשוקה, מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, שוברים פנימה את הביצים ומפזרים את הפטרוזיליה. סוגרים את המחבת במכסה תואם לכ-5 דקות.

מסירים את המכסה ל-2-3 דקות ומגישים לצד פיתות חמות וחמוצים.

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות