מתכון לגבינת סגאנקי יוונית

אין שולחן יווני שלם בלי גבינת סגנאקי - מחלומי או מפטה, מטוגנת עם קצת לימון מעל. השף גיא גמזו ממסעדת אריא חזר מיוון מאוהב

גיא גמזו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סגאנקי
הקסם הטעים שבפשטות. סגאנקי
גיא גמזו, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

המטבח היווני שופע שימושים בגבינות, בין אם בפטה - הגבינה היוונית הלאומית, המאנורי, הקפלוטירי והחלומי ועוד עשרות סוגים אחרים של מוצרי חלב. אחת המנות הראשונות ההכרחיות היא הסגאנקי - מרכיב קבוע כמעט בשולחן המזטים היווני, שמופיע לעתים גם במערכה האחרונה כקינוח כשהלימון הטרי שמזולף מעל בדרך כלל מוחלף בדבש או סילאן.

רכיבים

  • גבינת חלומי חתוכה לפרוסות בעובי 2 ס"מ (ניתן להשיג בשקיות ואקום בסופר)
  • קמח פזור על צלחת שטוחה לפי הצורך (לצורך קימוח)
  • חצי כוס שמן זית
  • רבע לימון סחוט

הוראות הכנה

שוטפים את הגבינה, מנערים מן המים ומניחים על מסננת, בחוץ למשך שעה.

מחממים מחבת על אש בינונית עם שמן זית.

נוטלים את הגבינה ומפדרים בקמח משני צדיה, ומניחים במחבת על אש קטנה, כ- 7 – 10 דקות בכל צד.

מוציאים מהאש ומניחים על צלחת שופכים את מיץ הלימון על הגבינה ומגישים.

בגרסת הקינוח אפשר להגיש לצד דבש או סירופ.

תגובות