מתכון לגבינת סגאנקי יוונית - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לגבינת סגאנקי יוונית

אין שולחן יווני שלם בלי גבינת סגנאקי - מחלומי או מפטה, מטוגנת עם קצת לימון מעל. השף גיא גמזו ממסעדת אריא חזר מיוון מאוהב

דרגת קושי: קל
סגאנקי

המטבח היווני שופע שימושים בגבינות, בין אם בפטה - הגבינה היוונית הלאומית, המאנורי, הקפלוטירי והחלומי ועוד עשרות סוגים אחרים של מוצרי חלב. אחת המנות הראשונות ההכרחיות היא הסגאנקי - מרכיב קבוע כמעט בשולחן המזטים היווני, שמופיע לעתים גם במערכה האחרונה כקינוח כשהלימון הטרי שמזולף מעל בדרך כלל מוחלף בדבש או סילאן.

 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

גבינת חלומי חתוכה לפרוסות בעובי 2 ס"מ (ניתן להשיג בשקיות ואקום בסופר)

קמח פזור על צלחת שטוחה לפי הצורך (לצורך קימוח)

חצי כוס שמן זית

רבע לימון סחוט

הוראות הכנה

שוטפים את הגבינה, מנערים מן המים ומניחים על מסננת, בחוץ למשך שעה.

מחממים מחבת על אש בינונית עם שמן זית.

נוטלים את הגבינה ומפדרים בקמח משני צדיה, ומניחים במחבת על אש קטנה, כ- 7 – 10 דקות בכל צד.

מוציאים מהאש ומניחים על צלחת שופכים את מיץ הלימון על הגבינה ומגישים.

בגרסת הקינוח אפשר להגיש לצד דבש או סירופ.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות