מתכון

טאבולה תירס עדשים

קטניות מגבירות את תחושת השובע לאורך זמן בזכות כמות גבוהה של חלבון וסיבים מסיסים המסייעים לעיכול. מתכון של השף אוהד קורי מקפה לואיז

אוהד קורי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
טאבולה תירס עדשים
צילום: רמי שלוש
אוהד קורי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

לקחתי את הטאבולה הים תיכונית ובעיקר את עושר הירוקים והלימון שבמנה והעברתי את הטעמים למקסיקו, שם שידכתי אותם לעדשים ותירס. הירוקים משלימים תזונתית (ברזל ויטמינים ומינרלים המתפרקים הרבה יותר טוב בגוף) ומחמיאים למנה מבחינת טעמים והלימון הוא הבסיס התזונתי (מנקה ומאזן).

רכיבים

  • 2 כוסות תירס קפוא טרי (מופשר ומצונן) או לחילופין תירס טרי מבושל ומפורר לגרגירים
  • 1  כוס עדשים שחורות מבושלות מצוננות
  • 1  צרור כוסברה טרייה קצוצה
  • 1 צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1 חבילה של מיקרו בזיליקום
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית גינגר טרי כתוש
  • 1 כף קוקוס גרוס יבש
  • כפית מלח
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 לימון סחוט
  • קורטוב צילי

הוראות הכנה

מעבירים את התירס והעדשים השחורות לקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה.
מוסיפים שמן זית, ג'ינג'ר, סילאן, קוקוס גרוס, מלח, מיץ לימון וקורט צ'ילי.
מערבבים בצורה עדינה ומתקנים תיבול לפי צורך.
מגישים ב-4 קערות אישיות.

מעל מקשטים במיקרו בזיליקום

תגובות