ממרח מש עם טחינה, סלסת עגבניות ושום - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ממרח מש עם טחינה, סלסת עגבניות ושום

זהו בעצם התשובה לממרח חומוס, אבל בריא יותר. מתכון של השף אוהד קורי מקפה לואיז

דרגת קושי: קל
ממרח מש
רמי שלוש

לפני שמעקמים את האף על שימוש בשעועית הזאת, צריך לזכור שלמש יש ערכים תזונתיים גבוהים מאוד. נכון, יש למש טעם שונה אבל בשילוב עם טחינה משומשום איכותי, מגיעים לממרח שהוא מוכר ובעל ערכים תזונתיים גבוהים

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

2 כוסות קטניית מש (אחרי השרייה של 24 שעות ובישול עד לריכוך כמו גרגרי חומוס)

4 כפות טחינה גולמית אפשר טחינה מלאה
1 כפית כמון
1 כפית קארי
 

לסלסת עגבניות

6 עגבניות חממה בינוניות בשלות
3 שיני שום  קלוף טרי
חופן עלי נענע
1 כף שמן זית
1 כף מלח מחוקה

הוראות הכנה

במג'ימיקס נטחן את המש עם הטחינה הגולמית עד לקבלת מרקם כמו חומוס.

ניתן להוסיף מים קרים לפי צורך והגעה לנראות של חומוס.
נוסיף מלח ותבלינים ונתקן תיבול לפי צורך.

בינתיים נכין את סלסת העגבניות
לתוך המג'ימיקס נכניס את העגבניות חתוכות לקוביות גסות ,את השום והנענע. נטחן עד לקבלת המרקם הרצוי. נזלף כף שמן זית וכפית מלח.
בצלחות אישיות נסדר את ממרח המש (מריחה כמו חומוס). מעל כל מנה נוסיף 2 - 3 כפות של סלסת העגבניות.

אפשר לנגב עם לאפה קמח מלא או פיתה.

להגיש עם צנון טרי בצל חי וזיתים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות