מתכון

סלט סלק עם אזוקי, קינואה שחורה, ג'ינג'ר וטריאקי

אזוקי היא קטנית שגיליתי באוקינאווה שביפן שם מוכרים אותה ומשתמשים בה במגוון רב של מנות כולל קינוחים. היא טעימה מאוד ועשירה מאוד בברזל. מתכון של השף אוהד קורי מקפה לואיז

אוהד קורי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט סלק עם אזוקי, קינואה שחורה, ג'ינג'ר וטריאקי
צילום: רמי שלוש
אוהד קורי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

השילוב של הברזל והסלק שהוא סופרפוד (מסלק רעלים), עם הג'ינג'ר שהוא מחטא ומחזק את המערכת החיסונית וממריץ את הדם- כל אלה יוצרים סלט שהוא פצצת בריאות סופר טעימה שלוקחת אותנו למחוזות האסיאתים.

רכיבים

  • 2 סלקים בינונים טריים
  • 1 כוס אזוקי מבושל מצונן - יש להשרות כמו חומוס (כ-8 שעות) ולבשל עד לריכוך הרצוי
  • 1 כוס קינואה שחורה מבושלת מצוננת
  • 1/2כפית ג'ינג'ר מגורד קצוץ
  • 1 גבעול בצל ירוק קצוץ
  • 1 כפית שמן זית
  • 2 כפות טריאקי
  • קורטוב מלח
  • חופן קשיו קלוי

הוראות הכנה

 לקלף את הסלקים ולחתוך לרצועות דקיקות (אפשר במנדולינה)

להעביר את רצועות הלק למסננת ולשטוף מתחת למים זורמים – כך הצבע יישאר סגול אך לא יצבע את כל הסלט בסגול

נייבש את הרצועות ונעבירן לקערה

להוסיף לקערה את האזוקי והקינואה השחורה, ג'ינג'ר כתוש ובצל ירוק

נתבל עם שמן הזית טריאקי ומעט מלח

נתקן תיבול לפי צורך

נגיש בקעריות אישיות לראשונות

מומלץ לפזר קשיו קלוי מעל

תגובות