סלט סלק עם אזוקי, קינואה שחורה, ג'ינג'ר וטריאקי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט סלק עם אזוקי, קינואה שחורה, ג'ינג'ר וטריאקי

אזוקי היא קטנית שגיליתי באוקינאווה שביפן שם מוכרים אותה ומשתמשים בה במגוון רב של מנות כולל קינוחים. היא טעימה מאוד ועשירה מאוד בברזל. מתכון של השף אוהד קורי מקפה לואיז

דרגת קושי: קל
סלט סלק עם אזוקי, קינואה שחורה, ג'ינג'ר וטריאקי
רמי שלוש

השילוב של הברזל והסלק שהוא סופרפוד (מסלק רעלים), עם הג'ינג'ר שהוא מחטא ומחזק את המערכת החיסונית וממריץ את הדם- כל אלה יוצרים סלט שהוא פצצת בריאות סופר טעימה שלוקחת אותנו למחוזות האסיאתים.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

2 סלקים בינונים טריים

1 כוס אזוקי מבושל מצונן - יש להשרות כמו חומוס (כ-8 שעות) ולבשל עד לריכוך הרצוי
1 כוס קינואה שחורה מבושלת מצוננת
1/2כפית ג'ינג'ר מגורד קצוץ
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
1 כפית שמן זית
2 כפות טריאקי
קורטוב מלח
חופן קשיו קלוי

הוראות הכנה

 לקלף את הסלקים ולחתוך לרצועות דקיקות (אפשר במנדולינה)

להעביר את רצועות הלק למסננת ולשטוף מתחת למים זורמים – כך הצבע יישאר סגול אך לא יצבע את כל הסלט בסגול

נייבש את הרצועות ונעבירן לקערה

להוסיף לקערה את האזוקי והקינואה השחורה, ג'ינג'ר כתוש ובצל ירוק

נתבל עם שמן הזית טריאקי ומעט מלח

נתקן תיבול לפי צורך

נגיש בקעריות אישיות לראשונות

מומלץ לפזר קשיו קלוי מעל
 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות