מתכון |

ריזוטו טבעוני של אורז מלא כוסמין וגריסי פנינה עם פטריות

ועם תוספת של אספרגוס, מיץ גזר (או סלק) וגבינה טבעונית, ממתכון של השף אוהד קורי מקפה לואיז

אוהד קורי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ריזוטו אורז מלא
אוהד קורי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4

לקחתי את רעיון הריזוטו הקלאסי, והחלטתי לשלב בו דגנים כמו כוסמין וגריסי פנינה מה שנותן כמות חלבון גבוהה, האורז המלא וגריסי הפנינה עוזרים ליצור את מרקם הריזוטו.

במקום הציר בו משתמשים בריזוטו, השתמשתי במיץ ירקות סחוט וטרי, שמדגיש את טעם האדמה של הקטניות והפטריות במנה, וכמובן נותן לה טעמים וערכים בריאים יותר וצבע כתום כיפי.

רכיבים

  • למתכון זה נחלוט ונבשל  כל דגן בסיר נפרד על לריכוך כמעט מוחלט*

  • 2 כוסות אורז מלא מבושל

  • 1/2 כוס גרעיני כוסמין מבושלים

  • 1 כוס גריסי פנינה מבושלים

  • 2 שיני שום פרוסות דק

  • 2 כוסות תערובת פטריות חתוכות לרבעים (שמפיניון, חורש, אנוקי או כל פטריה טרייה אחרת)

  • 6 יח אספרגוס חלוט חתוך לחתיכות של 2 סמ

  • 2 כוסות מיץ גזר או סלק

  • 5 כפות גבינה טבעונית קשה מלוחה מגורדת

  • 2 כפות שמן זית

  • כפית מלח

  • קורטוב צ'ילי

הוראות הכנה

נחמם בסיר עם אש גבוהה את שמן הזית ו

נוסיף את הפטריות לצלייה קצרה- להוצאות  הטעם,

כעת נוסיף את השום ורבע כוס מהמיץ גזר נגרד את תחתית הסיר עם כף עץ להוצאת המשקעים.

ננמיך את הלהבה ונוסיף את האורז הכוסמין והגריסים.

נוסיף את יתרת מיץ הגזר בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שהמיץ נטמע בתערובת
לאחר כ-3  דקות בישול נוסיף את הגבינה הטבעונית והאספרגוס.

נתבל במלח וצ'ילי.
נגיש בצלחות אישיות לכל סועד כ-3 כפות הגשה  עם מעט בלסמי מצומצם מעל ובצל ירוק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ