ריזוטו טבעוני של אורז מלא כוסמין וגריסי פנינה עם פטריות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ריזוטו טבעוני של אורז מלא כוסמין וגריסי פנינה עם פטריות

ועם תוספת של אספרגוס, מיץ גזר (או סלק) וגבינה טבעונית, ממתכון של השף אוהד קורי מקפה לואיז

4 דרגת קושי: קל
ריזוטו אורז מלא
רמי שלוש

לקחתי את רעיון הריזוטו הקלאסי, והחלטתי לשלב בו דגנים כמו כוסמין וגריסי פנינה מה שנותן כמות חלבון גבוהה, האורז המלא וגריסי הפנינה עוזרים ליצור את מרקם הריזוטו.

במקום הציר בו משתמשים בריזוטו, השתמשתי במיץ ירקות סחוט וטרי, שמדגיש את טעם האדמה של הקטניות והפטריות במנה, וכמובן נותן לה טעמים וערכים בריאים יותר וצבע כתום כיפי.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

למתכון זה נחלוט ונבשל  כל דגן בסיר נפרד על לריכוך כמעט מוחלט*

2 כוסות אורז מלא מבושל
1/2 כוס גרעיני כוסמין מבושלים
1 כוס גריסי פנינה מבושלים
2 שיני שום פרוסות דק
2 כוסות תערובת פטריות חתוכות לרבעים (שמפיניון, חורש, אנוקי או כל פטריה טרייה אחרת)
6 יח אספרגוס חלוט חתוך לחתיכות של 2 סמ
2 כוסות מיץ גזר או סלק
5 כפות גבינה טבעונית קשה מלוחה מגורדת
2 כפות שמן זית
כפית מלח
קורטוב צ'ילי

 

הוראות הכנה

נחמם בסיר עם אש גבוהה את שמן הזית ו

נוסיף את הפטריות לצלייה קצרה- להוצאות  הטעם,

כעת נוסיף את השום ורבע כוס מהמיץ גזר נגרד את תחתית הסיר עם כף עץ להוצאת המשקעים.

ננמיך את הלהבה ונוסיף את האורז הכוסמין והגריסים.

נוסיף את יתרת מיץ הגזר בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שהמיץ נטמע בתערובת
לאחר כ-3  דקות בישול נוסיף את הגבינה הטבעונית והאספרגוס.

נתבל במלח וצ'ילי.
נגיש בצלחות אישיות לכל סועד כ-3 כפות הגשה  עם מעט בלסמי מצומצם מעל ובצל ירוק.
 

טיפים

*את כל הקטניות (למעט עדשים) יש להשרות בין 12 ל- 18 שעות במים. ההמלצה שלי היא להשרותן דווקא בקירור ולא בטמפרטורת החדר.

אחר כך יש לשפוך את המים, להעבירן לסיר, להוסיף מים חדשים ולבשל אותן (ללא מלח) עד לריכוך הרצוי.

לאחר ההגעה לדרגת הבישול הרצויה, מצננים את הקטניות במי קרח להפסקת הבישול.

אחרי הצינון, לסנן ואפשר להקפיא את הקטניות המבושלות וכך תמיד יש חומר גלם בריא מוכן לעבודה בהפשרה מיידית. כך מקבלים קטניות נגיסות ומגוון גדול של אופציות למנות, מסלט, דרך מנה ראשונה ועד קדירות- כשכל הקטניות שומרות על הצורה והערכים התזונתיים שלהן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות