מתכון

קוסקוס מלא עם תבשיל חומוס, שעועית וירקות שורש

קוסקוס מסולת מלאה, השילוב של שתי הקטניות מעשיר את המנה בברזל, הרבה יותר כתומים וירקות שורש-מחמם גוף ונפש. מתכון של השף אוהד קורי מקפה לואיז

אוהד קורי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אוהד קורי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנת הקוסקוס

רכיבים

  • 500 גרם קוסקוס מלא (אינסטנט) יש להכין לפי הוראת יצרן
  • 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושל
  • 2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
  • 1 כרובית מפורקת לפרחים קטנים
  • 1 שורש פטרוזילה חתוך קוביות
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 2 כרישה חתוכה לרבעים
  • 2 בצל סגול חתוך לחצאים ולפרוסות
  • 5 שיני שום פרוסות דק
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית תערובת קארי צהוב
  • 2 כוסות מיץ גזר
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

נתחיל להכין את הקוסקוס אינסטנט לפי הוראות יצרן.

בסיר נפרד ניצוק שמן זית ונטגן קלות את הבצל, השום, הכרישה, שורש פטרוזילה וסלרי. לאחר הזהבה קלה נוסיף את הכמון והקארי.

נערבב כדקה ונוסיף את הגזר והכרובית, נוסיף את מיץ הגזר ואת החומוס והשעועית המבושלים.

נבשל את כל המסה עד לריכוך ירקות השורש. ניתן להוסיף מעט מים לפי צורך. נוסיף מלח לתבשיל ונבשל על אש נמוכה (כ-20 דקות בערך).

לאחר שהתבשיל מוכן ניצוק בצלחת אישית בסיס של קוסקוס מלא ומעל שלוש כפות הגשה של התבשיל. אפשר לשדרג מעל עם יוגורט טרי או טחינה.

תגובות