מתכון

סלט חומוס עם בצל ופטריות

מתכון לסלט מרענן המשלב גם פטריות ובצל להעמקת הטעם. מתכון של השף ששי שאולזון מדן גורמה

ששי שאולזון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ששי שאולזון, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
חומוס פטריות בצל

רכיבים

  • חצי קילו גרגירי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בקפוא)
  • 1 בצל גדול פרוס לרצועות
  • 1 חבילה פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • שמן זית לטיגון
  • כמון, מלח ופלפל

הוראות הכנה

במחבת רחבה מטגנים בצל בשמן זית עד לשקיפות.
לאחר שהבצל נעשה שקוף והגיר את רוב הנוזלים, מוסיפים את רבעי הפטריות וממשיכים לטגן לאט תוך ערבוב מדי פעם (אין לערבב ולהקפיץ ללא הפסקה, הדבר יגרום לקירור המחבת והגרת נוזלי הפטריות בכמות גדולה).
לאחר שהפטריות מצטמקות, מוסיפים את גרגירי החומוס למחבת, כמון, מלח ופלפל. מערבבים קלות ומכבים את האש.
מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר. ניתן להוסיף מעט מיץ לימון בעת ההגשה.

תגובות