מתכון

ממרח שעועית שחורה

במקום שוב להכין ממרח חומוס או טחינה ולמרוח על הלחם, אפשר לגוון עם ממרח השעועית שטעמו דומיננטי מאוד. מתכון של ששי שאולזון מדן גורמה

ששי שאולזון , שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ששי שאולזון , שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
ממרח שעועית שחורה

רכיבים

  • חצי קילו שעועית שחורה מושרית ללילה
  • 400 גרם טחינה גולמית
  • מלח, מלח לימון, כמון
  • לאוהבי השום, מומלץ להוסיף שן שום אחת שתקפיץ את הטעם

הוראות הכנה

מבשלים את השעועית עד לריכוך. לאחר הבישול, מסננים, מצננים ושומרי בצד את נוזלי הבישול.
במעבד מזון, טוחנים את השעועית ללא הנוזלים. לאחר קבלת מחית חלקה, מוסיפים מחצית מנוזלי הבישול ואת הטחינה, במידה והממרח סמיך מדי, מוסיפים מעט מנוזלי הבישול ששמרנו בצד.
מתבלים במלח, מלח לימון ומעט כמון, לפי הטעם, כמו שאוהבים.
מגישים עם פיתות ובצל ומנגבים.

תגובות