מתכון |

סלט קינואה ועדשים

מצננים את הסלט או מגישים בטמפרטורת החדר והופכים אותו למנה לרעננה וכיפית לאכילה. כדאי להוסיף לסלט הרבה מאוד אגוזים מכל מיני סוגים להעשרת הטעם. סלט של השף ששי שאולזון מדן גורמה

ששי שאולזון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט קינואה
ששי שאולזון, שף אורח
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4 מנות

אין צורך להשרות עדשים שחורות ובישולן קל ופשוט: מוזגים מים לסיר בינוני, מוסיפים את העדשים ומרתיחים. בהרתחה הראשונה מצטבר קצף אפור שיש להסיר בכף רחבה ושטוחה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה ללא מכסה 25 דקות, עד שהעדשים אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.

רכיבים

  • 1 כוס קינואה מבושלת

  • 1 כוס עדשים שחורות מבושלות

  • 1 גבעול סלרי פרוסים דק

  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה

  • חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

  • חצי כוס חמוציות קצוצות

  • 1 לימון סחוט

  • מלח

הוראות הכנה

מערבבים בקערה אחת את כל חומרי הגלם מלבד העדשים והקינואה.
לאחר מכן, מוסיפים קינואה ועדשים ומערבבים קלות (יש להקפיד לא לערבב הרבה על מנת לשמור על צורתם של העדשים). מתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים קר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ