איך מכינים חמוצים כמו במסעדה יפנית?

אי אפשר לפתוח ארוחה במסעדה יפנית בלי צלחת חמוצים למרכז השולחן. אפשר לגוון ולהתקין את הירקות שאתם אוהבים, כך או אחרת - התוצאה ממכרת. מתכון של השף יאמה סאן ממסעדת AMAMA

יאמה סאן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
יאמה סאן, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
חמוצים

רכיבים

  • גזר 1 גדול
  • 2 מלפפונים (בגודל בינוני)
  • 1 צנון
  • 1 ג'ינג'ר
  • 280 מ״ל ויניגרט אורז (חומץ אורז)
  • 80 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • אצת קומבו ריבוע של 10 ס״מ

הוראות הכנה

את כל הירקות חותכים לגודל הרצוי ומעבירים יחד לסיר עם מים רותחים ומבשלים למשך 3 דקות עד לריכוך קל.

לאחר מכן מניחים את הירקות להתקרר בצד.

לאחר שהירקות התקררו מעבירים לצנצנת גדולה (שעברה חיטוי), מכניסים את מרכיבי הרוטב, סוגרים את הצנצנת ומערבבים היטב.

את הצנצנת משאירים סגורה למשך יומיים לפחות ועד שבוע. 

תגובות