המבורגר טבעוני מפטריות ועדשים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון המבורגר טבעוני מפטריות ועדשים

המבורגר כיפי וקליל יחסית, בעל מרקם אוורירי המתקבל מהחיבור של הפטריות והבצל. מתכון של השף אילן ברמלי מ"פרש קיטשן"

4-5 מנות דרגת קושי: קל
המבורגר פטריות ועדשים מונבטות
תומר אפלבאום

 ניתן להכין אותו גם כקציצות קטנות ולהגיש אותן לצד אורז או סלט ירקות טרי 

מתחילים בצלייה עדינה למשך שתי דקות מכל צד על מחבת עם מעט שמן זית, ומסיימים באפייה בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות.

 ניתן להוסיף או להפחית עשבי תיבול, לפי הטעם

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

400 גר פטריות שמפיניון ופורטובלו חתוכות לקוביות של 1 ס"מ

2 בצל סגול פרוס גס

400 גרם עדשים מונבטות

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן בצל ירוק קצוץ

מלח

פלפל שחור גרוס

5 כפות שמן זית

הוראות הכנה

יוצקים למחבת גדולה 5 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל והפטריות ומטגנים על להבה גבוהה למשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב. מניחים בצד לקירור.

מכניסים למעבד מזון את תערובת הבצל והפטריות עם כחצי מכמות העדשים המונבטות. טוחנים היטב.

מעבירים לקערת ערבוב את התערובת ומוסיפים את שארית העדשים, פטרוזיליה, בצל ירוק, מלח ופלפל שחור.

צולים בעדינות על מחבת למשך כ-2 דקות מכל צד עם מעט שמן זית, מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 170 מעלות.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות