מתכון

המבורגר טבעוני מפטריות ועדשים

המבורגר כיפי וקליל יחסית, בעל מרקם אוורירי המתקבל מהחיבור של הפטריות והבצל. מתכון של השף אילן ברמלי מ"פרש קיטשן"

אילן ברמלי, אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
המבורגר פטריות ועדשים מונבטות
צילום: תומר אפלבאום
אילן ברמלי, אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-5 מנות

 ניתן להכין אותו גם כקציצות קטנות ולהגיש אותן לצד אורז או סלט ירקות טרי 

מתחילים בצלייה עדינה למשך שתי דקות מכל צד על מחבת עם מעט שמן זית, ומסיימים באפייה בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות.

 ניתן להוסיף או להפחית עשבי תיבול, לפי הטעם

רכיבים

  • 400 גר פטריות שמפיניון ופורטובלו חתוכות לקוביות של 1 ס"מ
  • 2 בצל סגול פרוס גס
  • 400 גרם עדשים מונבטות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן בצל ירוק קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 5 כפות שמן זית

הוראות הכנה

יוצקים למחבת גדולה 5 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל והפטריות ומטגנים על להבה גבוהה למשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב. מניחים בצד לקירור.

מכניסים למעבד מזון את תערובת הבצל והפטריות עם כחצי מכמות העדשים המונבטות. טוחנים היטב.

מעבירים לקערת ערבוב את התערובת ומוסיפים את שארית העדשים, פטרוזיליה, בצל ירוק, מלח ופלפל שחור.

צולים בעדינות על מחבת למשך כ-2 דקות מכל צד עם מעט שמן זית, מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 170 מעלות.

תגובות