מתכון

המבורגר טבעוני מעדשים שחורות וזוקיני

המבורגר שיש בו גם את פריכות האגוזים וגם את רעננות הזוקיני, שמשתלבים ביחד למרקם הרמוני ונעים בחלל הפה. מתכון של אילן ברמלי מ"פרש קיטשן"

אילן ברמלי , שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אילן ברמלי , שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-5 מנות

המבורגר עדשים שחורות וזוקיני

רכיבים

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 3 יחידות בינוניות זוקיני, חתוך לקוביות קטנות
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • חופן גדול פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה

מבשלים את העדשים כ-20 דקות, עד להתרככות.

במחבת שחומם מראש עם 3 כפות שמן זית מכניסים את קוביות הזוקיני ומקפיצים אותן כ-6-7 דקות, עד להשחמה קלה.

מעבירים את הזוקיני למעבד מזון ומוסיפים את העדשים, טוחנים היטב. מעבירים את כל התערובות לקערת ערבוב, מערבבים יחד ומתבלים במלח ופלפל.

צולים בעדינות על מחבת למשך כ-2 דקות מכל צד עם מעט שמן זית, מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 170 מעלות.

תגובות