המבורגר טבעוני משעועית אדומה ובטטה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון המבורגר טבעוני משעועית אדומה ובטטה

בהמבורגר השעועית דווקא הטעם המתוק של הבטטה מפתיע את החך, ו"קורץ" לילדים במיוחד. מתכון של אילן ברמלי מ"פרש קיטשן"

4-5 מנות דרגת קושי: קל
המבורגר שעועית אדומה ובטטה
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

400 גרם שעועית אדומה מושרית למשך לילה (לחילופין: ניתן להשתמש ב-3 קופסאות שימורים של שעועית אדומה)

2 יחידות בטטה בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות

100 גרם שקדים גרוסים גס

חופן בצל ירוק קצוץ

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט שמן זית

הוראות הכנה

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

מבשלים את השעועית היטב עד לרכות. מסננים ומניחים להתקרר.

מפזרים את קוביות הבטטה על גבי נייר אפיה בתבנית ואופים כרבע שעה. מוציאים לקירור.

טוחנים במעבד מזון את השעועית, מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את כל המרכיבים.

צולים בעדינות על מחבת למשך כ-2 דקות מכל צד עם מעט שמן זית, מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 170 מעלות.

 

טיפים

קמח לפסטה ניתן למצוא כיום בכל סופר רציני ולבטח במעדניות (אני ממליץ על קמח של חברת Pivetti). אם הלכתם על התערובת, קמח דורום יש לשטיבל הישראלים והוא מצוין.

זכרו תמיד: בהכנת פסטה טרייה חייב להיות יחס קבוע של ביצה אחת ל-100 גרם קמח



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות