מתכון

המבורגר טבעוני משעועית אדומה ובטטה

בהמבורגר השעועית דווקא הטעם המתוק של הבטטה מפתיע את החך, ו"קורץ" לילדים במיוחד. מתכון של אילן ברמלי מ"פרש קיטשן"

אילן ברמלי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אילן ברמלי, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:4-5 מנות
המבורגר שעועית אדומה ובטטה
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 400 גרם שעועית אדומה מושרית למשך לילה (לחילופין: ניתן להשתמש ב-3 קופסאות שימורים של שעועית אדומה)
  • 2 יחידות בטטה בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 100 גרם שקדים גרוסים גס
  • חופן בצל ירוק קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט שמן זית

הוראות הכנה

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

מבשלים את השעועית היטב עד לרכות. מסננים ומניחים להתקרר.

מפזרים את קוביות הבטטה על גבי נייר אפיה בתבנית ואופים כרבע שעה. מוציאים לקירור.

טוחנים במעבד מזון את השעועית, מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את כל המרכיבים.

צולים בעדינות על מחבת למשך כ-2 דקות מכל צד עם מעט שמן זית, מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 170 מעלות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ