מתכון

המבורגר טבעוני מכרישה ומנגולד

כחובב כרישה מושבע, פיתחתי וריאציה טבעונית לקציצות הכרישה האהובות ("פרסה"), בתוספת של המנגולד הטרי והתפוצצויות של זרעי צ'יה. מתכון של אילן ברמלי מ"פרש קיטשן"

אילן ברמלי , שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אילן ברמלי , שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-5 מנות
המבורגר כרישה ומנגולד
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 2 יחידות כרישה קצוצות ושטופות היטב
  • 1 חבילה עלי מנגולד קצוצים (ללא החלק הלבן העבה) ושטופים היטב
  • 3 כפות זרעי צ'יה מושרים במעט מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

מסננים היטב את הכרישה והמנגולד מנוזלים, מניחים במחבת ומאדים היטב. בסוף האידוי מוסיפים כ-2 כפות שמן זית ומטגנים קלות כדקה. מניחים לקירור.

לאחר קירור מוסיפים זרעי צ'יה מסוננים ותבלינים.

צולים בעדינות על מחבת למשך כ-2 דקות מכל צד עם מעט שמן זית, מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 170 מעלות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ