מתכון

המבורגר כרובית טבעוני

הכרובית היא הירק הנצחי שכולנו אוהבים בכל הגרסאות, כאן הבאתי את גרסת ההמבורגר עם העקיצות המרעננת של הטרגון הטרי. מתכון של אילן ברמלי מ"פרש קיטשן"

אילן ברמלי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אילן ברמלי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-5 מנות
המבורגר כרובית צלויה וטרגון
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 2 יחידות כרובית בינונית
  • 2 ענפי טרגון טריים
  • 100 גרם גרעיני חמנייה קלויים
  • 3 כפות קמח עדשים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט שמן זית
  • 5 כפות מים

הוראות הכנה

מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 200 מעלות.

מניחים את הכרוביות בשלמותן על גבי נייר אפיה בתבנית, יוצקים מעליהן מעט שמן זית ואופים למשך כ-25 דקות. מוציאים מהתנור ומקררים.

קוצצים את הכרובית לחתיכות גסות ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים גרעינים, מלח, פלפל שחור ועלים קצוצים מ-2 ענפי טרגון.

מערבבים את קמח העדשים עם מעט מים (כ-5 כפות) ליצירת בלילה. מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.

צולים בעדינות על מחבת למשך כ-2 דקות מכל צד עם מעט שמן זית, מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 170 מעלות, למשך 5-6 דקות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ