טארט פירות קיץ וקרם פטיסייר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טארט פירות קיץ וקרם פטיסייר

המתכון של הטארט מאוד מעניין: הוא משלב בתוכו כמה מספר מרקמים המגיעים מהבצק פריך, קרם פטיסייר והפירות הטריים והמרעננים. מתכון של השף עופר בן נתן מ- Back Door

דרגת קושי: קל
טארט פירות קיץ וקרם פטיסייר
דודו בכר

הטארט עצמו הוא אינטרפרטציה לטארט הפירות הקלאסי ומשלב בתוכו פירות עם טעמים חמוצים ומתוקים בשילוב קרם פטיסייר קלאסי ועשיר .

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

מנגו ( פרוס)

אננס ( פרוס)

כוס פירות יער

 

מרכיבים לקרם הפטיסייר

חצי ליטר חלב

ארבעה חלמונים מביצים L

חצי כוס סוכר

1מקל וניל חצוי לאורכו

50 גרם קורונפלור

 

בצק פריך

250 גרם קמח

120 גרם סוכר

1 ביצה

100 גרם חמאה

קורט מלח

תמצית וניל

 

הוראות הכנה

בקערה מערבבים ידנית חלמונים סוכר וקורנפלור.

בסיר קטן מרתיחים חלב ולאחר הרתיחה שופכים את החלב מעל תערובת החלמונים תוך כדי בחישה מהירה.

כאשר המסה אחידה מחזירים את כל התערובת לסיר על אש בינונית וטורפים היטב עד שהיא מסמיכה ומתקבל קרם חלק.

מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד ומאכסנים במקרר עד שהקרם קר והתייצב.

לפני השימוש "פותחים" את הקרם במטרפה.

הכנת הבצק:

במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים קמח סוכר, חמאה ומלח עד לקבלת מרקם חולי.

לאחר מכן מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעבירים למקרר לקירור של שעתיים.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה דק ומניחים בתבנית פאי.

בעזרת מזלג מחוררים את פני הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 175 מעלות כרבע שעה.

לאחר האפייה מצננים את הבצק, ומורחים את קרם הפטיסייר על הקלתית ומסדרים את פירות הקיץ מעל.

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות