מתכון

טארט פירות קיץ וקרם פטיסייר

המתכון של הטארט מאוד מעניין: הוא משלב בתוכו כמה מספר מרקמים המגיעים מהבצק פריך, קרם פטיסייר והפירות הטריים והמרעננים. מתכון של השף עופר בן נתן מ- Back Door

עופר בן נתן, שף-קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
טארט פירות קיץ וקרם פטיסייר
צילום: דודו בכר
עופר בן נתן, שף-קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

הטארט עצמו הוא אינטרפרטציה לטארט הפירות הקלאסי ומשלב בתוכו פירות עם טעמים חמוצים ומתוקים בשילוב קרם פטיסייר קלאסי ועשיר .

רכיבים

  • מנגו ( פרוס)
  • אננס ( פרוס)
  • כוס פירות יער

מרכיבים לקרם הפטיסייר

  • חצי ליטר חלב
  • ארבעה חלמונים מביצים L
  • חצי כוס סוכר
  • 1מקל וניל חצוי לאורכו
  • 50 גרם קורונפלור

בצק פריך

  • 250 גרם קמח
  • 120 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • 100 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • תמצית וניל

הוראות הכנה

בקערה מערבבים ידנית חלמונים סוכר וקורנפלור.

בסיר קטן מרתיחים חלב ולאחר הרתיחה שופכים את החלב מעל תערובת החלמונים תוך כדי בחישה מהירה.

כאשר המסה אחידה מחזירים את כל התערובת לסיר על אש בינונית וטורפים היטב עד שהיא מסמיכה ומתקבל קרם חלק.

מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד ומאכסנים במקרר עד שהקרם קר והתייצב.

לפני השימוש "פותחים" את הקרם במטרפה.

הכנת הבצק:

במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים קמח סוכר, חמאה ומלח עד לקבלת מרקם חולי.

לאחר מכן מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעבירים למקרר לקירור של שעתיים.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה דק ומניחים בתבנית פאי.

בעזרת מזלג מחוררים את פני הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 175 מעלות כרבע שעה.

לאחר האפייה מצננים את הבצק, ומורחים את קרם הפטיסייר על הקלתית ומסדרים את פירות הקיץ מעל.

תגובות