מתכון

פחזניית פירות יער

גרסה קלה וקייצית לפחזנית הצרפתית הקלאסית והאהובה. מתכון של השף קונדיטור עופר בן נתן מ- Back Door

עופר בן נתן, שף-קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פחזניית פירות יער
צילום: דודו בכר
עופר בן נתן, שף-קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

אחד השילובים שאני אוהב הוא של שוקולד לבן ופירות אדומים. קרם השוקולד בתוספת גלוקוז מעניק לקרם מרקם קטיפתי וחלק, על אף שזה נשמע מסובך – אל תוותרו עליו, כיוון שמדובר במתכון המושלם לשלב פירות יער טריים וקרים.

רכיבים

מרכיבים לקרם השוקולד הלבן:

  • 500 מל שמנת מתוקה
  • 25 גרם סירופ תירס או גלוקוז
  • 250 גרם שוקולד לבן

מרכיבים לבצק רבוך קלאסי

  • 125 גרם חלב
  • 125 גרם מים
  • 110 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • 20 גרם סוכר
  • 140 גרם קמח
  • 4 ביצים בגודל
  • M
  • כוס פירות יער

הוראות הכנה

מחממים את השמנת והגלוקוז לסף רתיחה ויוצקים תוך כי ערבוב על השוקולד הלבן, מקררים לילה במקרר ומקציפים למחרת בעזרת מיקסר עד לקצב רך אך יציב.

לסיר מכניסים חלב, מים, חמאה, מלח וסוכר ומביאים לרתיחה.

לאחר הרתיחה מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד לקבלת רביכה אחידה ומערבבים עוד כ- 2 דקות.

מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה על מהירות בינונית עד לצינון התערובת.

מוסיפים  בהדרגה את הביצים אחת אחת עד לקבלת עיסה חלקה.

מזלפים גבעות קטנות ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 30-35 דקות.

אופן הרכבת הפחזנית:

חוצים את כל הפחזניות בשליש הגובה, מזלפים את קרם השוקולד לבן ומסדרים את פירות היער מעל.

תגובות