מתכון

סלט מנגו וחצילים קלויים

סלט קייצי עם חגיגה של טעמים: הטעם המעושן־קלות של החציל פוגש את המנגו המתוק והבצל הירוק, השום והליים מוסיפים רעננות ועוקצנות

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
סלט מנגו וחצילים קלויים

רכיבים

  • 1 חציל בינוני
  • 1/2 כוס מלח גס
  • 1 מנגו
  • 1 בצל שאלוט
  • 5-6 עגבניות שרי
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1 ליים (או לימון)
  • 1-2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף סויה
  • 1 כף שמן זית
  • עלי נענע מ-2 גבעולים

הוראות הכנה

שוטפים את החציל ופורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. מניחים את הפרוסות על נייר אפייה בתבנית תנור ומפזרים עליהן את המלח הגס כדי לגרום להם להגיר נוזלים (כך טעמם יהיה מרוכז יותר לאחר הבילוי בתנור). לאחר כחצי שעה, מחממים תנור ל-150 מעלות. שוטפים היטב את פרוסות החציל מהמלח וסופגים קלות (אל דאגה, השטיפה לא מחזירה את הנוזלים). מכניסים לתנור וקולים כ-40 דקות. מומלץ להפוך את הפרוסות באמצע הקלייה. מוציאים כשהחצילים זהובים קלות בלבד וטיפה רכים (המעטפת שלהם מעט פריכה והפנים רך). מצננים בצד.

קולפים, מגלענים וחותכים את המנגו לקוביות של כ-2 סמ"ר. קולפים את בצל השאלוט ופורסים לטבעות דקות. שוטפים את עגבניות השרי ופורסים לטבעות דקות. שוטפים את גבעולי הבצל הירוק. קוצצים דק את החלק הלבן וקוצצים גס (או חותכים ל"שערות" דקות לאורך) את החלק הירוק.

בצלחת רחבה מניחים את פרוסות החציל. מפזרים מעליהן את קוביות המנגו, פרוסות השאלוט ועגבניות השרי וכן את הבצל הירוק החתוך. יוצקים מעל את שמן הזית והסויה. מגרדים מעל הסלט את קליפת הליים וסוחטים את תוכנו. מפזרים על הסלט את השום הכתוש ועלי נענע. מגישים למרכז השולחן.

תגובות