מתכון

עוגת מנגו־קשיו

עוגה ללא לקטוז, שמנצלת את המתיקות הטבעית של הפרי וגם את מרקמו. כאשר הוא טחון הוא סמיך כמו יוגורט ובעצם משמש תחליף לו בעוגה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית בקוטר 20-22 ס"מ
עוגת מנגו-קשיו

רכיבים

  • 100 גרם שמן קוקוס (עדיף
  • לא נוזלי)
  • 3/4 כוס (כ-150 גרם) סוכר
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • קורט מלח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפיה
  • 2 ביצים L
  • 1 כוס (150 גרם) קשיו
  • 1 מנגו (כ-400 גרם)
  • חופן חמוציות מיובשות (לא חובה)

להגשה

  • אבקת סוכר

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה או ידנית, מערבלים את שמן הקוקוס והסוכר. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים בהדרגה, ותוך כדי ערבול, את תערובת הקמח לתערובת שמן הקוקוס והסוכר. טורפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול למסה. נוצרים גושי בצק בינוניים. עוצרים.

טוחנים דק את הקשיו ומוסיפים לקערה עם הבצק. קולפים, מגלענים וטוחנים דק את המנגו, ומוסיפים גם כן לקערה. מערבלים עד שנוצר בצק רך מאוד. אם רוצים טעם דומיננטי יותר של מנגו, ניתן לקחת מנגו שלם נוסף, לקלף, לגלען, לחתוך לקוביות ולהוסיף לתערובת. אם אוהבים, אפשר לשלב חמוציות מיובשות בבצק.

משמנים קלות את תבנית האפייה ויוצקים פנימה את הבצק. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה עד 40 דקות, או עד שנועצים קיסם בעוגה והוא יוצא חלק ולח. מוציאים מהתנור. כשהעוגה מתקררת, בוזקים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים.

תגובות