קציצות ברוטב מנגו - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות ברוטב מנגו

18 יחידות דרגת קושי: קל
קציצות ברוטב מנגו
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

4 כפות שמן זית

חתיכת דלעת (1/4 ק"ג)

1 עגבניית תמר

2 שיני שום, כתושות

2 גבעולי סלרי

1 מנגו (כ-400 גרם)

2/3 כוס מים

קורט מלח ופלפל שחור גרוס

לקציצות:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 תפו"א קטן

1 בצל קטן, קלוף

1/2 צרור כוסברה (או פטרוזיליה)

1 שן שום, קלופה

1 כפית כורכום

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

קורט מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:

צ'ילי פרוס לטבעות דקות, זוקיני ירוק חתוך לגפרורים דקים, עלי כוסברה רעננים

הוראות הכנה

קולפים את הדלעת, שוטפים וחותכים לקוביות. מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. כשהוא חם, מכניסים את קוביות הדלעת לצריבה. כשהן צרובות קלות, מגרדים פנימה את עגבניית התמר. מערבבים ומנמיכים את האש. שוטפים את גבעולי הסלרי וחותכים לטבעות דקות. מוסיפים לסיר ומערבבים. קולפים את המנגו, מגלענים וטוחנים דק בבלנדר או מעבד מזון. מוסיפים לסיר יחד עם המים. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומכסים את הסיר.

מכינים את הקציצות: מעבירים את בשר הבקר לקערה. קוצצים דק מאוד את הכוסברה, השום, הבצל ותפוח האדמה (אם יש מעבד מזון, עדיף להשתמש בו ולטחון עד למרקם של מחית. אם אין, ניתן לקצוץ ידנית ואת תפוח האדמה לגרר בפומפייה). מעבירים לקערה עם הבשר, מוסיפים את התבלינים ולשים היטב כ-5 דקות. בעזרת ידיים רטובות, קורצים קציצות מהתערובת ומעבירים לרוטב. מכסים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-25 דקות. לקראת סיום ניתן לבשל ללא מכסה כדי לצמצם את הנוזלים ולזכות ברוטב סמיך. מגישים על אורז לבן ומפזרים מלמעלה גפרורי זוקיני טריים, עלי כוסברה וטבעות צ'ילי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות