מתכון

ביצים ברוטב חמוץ־מתוק

מנה של ביצים קשות, שלאחר בישולן מטוגנות ומוגשות בתוך רוטב חמוץ־מתוק. עליהן מפזרים קריספי שאלוטס ועלי כוסברה רעננים. מתכון ששואב השראה ממנה תאילנדית מסורתית

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים
ביצים ברוטב חמוץ מתוק

רכיבים

  • 4 ביצים
  • 5 בצלי שאלוט
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 צרור כוסברה
  • שמן לטיגון עמוק

לרוטב

  • 1 כף תרכיז תמרהינדי
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות רוטב דגים (פיש סוס)
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

מכינים את הרוטב:

מכניסים את המצרכים (תמרהינדי, סוכר חום, רוטב דגים ומים) לסיר קטן, ומבשלים כ-10 דקות על אש קטנה־בינונית. טועמים ומתקנים תיבול: אם לא חמוץ מספיק – מוסיפים תמרהינדי. אם לא מלוח מספיק – מוסיפים רוטב דגים. מסירים מהאש ומניחים בצד.

מבשלים את הביצים :לדרגת הקושי שאוהבים (6 דקות מרגע רתיחת המים – ביצה רכה, 8 דקות מרגע רתיחת המים – ביצה חצי־קשה, 10 דקות ואילך – ביצה קשה). שוטפים את הביצים במים קרים, וקולפים. קולפים את בצלי השאלוט, חוצים ופורסים לפרוסות דקות. מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם הקורנפלור. מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית. כאשר הוא חם, מעבירים פנימה את הביצים בשלמותן. מטגנים אותן מכל הצדדים עד שהן מזהיבות (השלב הזה אינו חובה). מוציאים את הביצים לנייר סופג. מעבירים לשמן החם את פרוסות השאלוטס המצופות בקורנפלור, ומנמיכים את האש. מטגנים את השאלוטס עד הזהבה עמוקה. מוציאים באמצעות כף מחוררת, ומעבירים לנייר סופג.

הרכבת המנה:

חוצים את הביצים ומניחים בקערת הגשה. יוצקים את הרוטב ומפזרים מעל את הקריספי שאלוטס והכוסברה.

תגובות