מתכון: בלינצ'ס או פנקייק טבעוני ללא גלוטן

גרסה ביתית לפנקייקים התאילנדיים המסורתיים. במקור הם קטנים וממולאים, אך כאן הם בגרסה קלה יותר להכנה. קרם הקוקוס והתוספות – תירס ודלורית נותנים את המתיקות

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
בלינצ'ס טבעוני ללא גלוטן
צילום: מתן שופן

רכיבים

  • 1/4 ק"ג דלורית (או דלעת)
  • 1 קלח תירס מתוק
  • 3-2 גבעולי בצל ירוק
  • 1 פחית קרם קוקוס
  • 1 כוס קמח אורז
  • 1/4 כוס מים
  • מיץ מ-1 ליים (או 1/2 לימון)
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן קנולה

הוראות הכנה

מרתיחים כליטר וחצי מים בסיר קטן על אש בינונית. קולפים ושוטפים את הדלורית. חותכים לקוביות קטנות (כ-1 סמ"ר). כאשר המים רותחים, מעבירים את קוביות הדלורית לבישול של 10 דקות. לאחר מכן מסננים ושוטפים במים קרים. מניחים בצד. שוטפים את גבעולי הבצל הירוק, ופורסים את החלק הירוק לטבעות (את החלק הלבן שומרים לשימוש אחר, או לחלופין קוצצים דק מאוד ומוסיפים לבלילה של הבלינצ'ס, אם אוהבים). שומרים בצד. קולפים את קלח התירס (אם יש עליו עלים), שוטפים ומפרידים את הגרעינים באמצעות סכין (אוחזים את הקלח במאונך לקרש החיתוך, ועוברים עליו עם הלהב). שומרים בצד יחד עם הבצל הירוק וקוביות הדלורית.

הכנת הבלילה:

בקערה גדולה טורפים היטב 1 כוס קרם קוקוס (את השאר שומרים להגשה), קמח אורז, מים, מיץ ליים, סוכר חום ומלח. מתקבלת בלילה דלילה וחלקה (מוודאים שלא נותרו גושים של קמח אורז). במחבת טפלון, על אש בינונית, מחממים כף שמן קנולה. בעזרת נייר סופג משמנים את כל המחבת וסופגים מעט את השמן. כאשר המחבת חמה מאוד, יוצקים לתוכה את הבלילה (כ-1/2 מצקת).  כאשר הבלינצ'ס מזהיב מעט ונפרד מהמחבת – הופכים אותו. מזהיבים קלות את הצד השני, ומסירים מהמחבת. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
הגשה: מגישים את הבלינצ'ס למרכז השולחן לצד קרם קוקוס, התירס, הדלורית והבצל הירוק. מפזרים על כל בלינצ'ס מן הירקות, יוצקים מעט קרם קוקוס, מגלגלים ואוכלים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ