מתכון

סלט עוף קצוץ תאילנדי

סלט עוף קצוץ חריף שכיף לאכול בתוך עלה פריך של חסה אייסברג

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט עוף קצוץ
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים

אחד הסלטים התאילנדים המוכרים ביותר. ניתן להוסיף לו גם חזה אווז ו/או חזיר קצוץ, ותבלינים עוקצניים יותר כמו ג'ינג'ר קצוץ ו/או צ'ילי ירוק קצוץ.

רכיבים

  • 200 גרם בשר עוף טחון
  • 1/2 כוס אורז לבן
  • 2 בצלי שאלוט
  • 3-2 גבעולי בצל ירוק
  • 1/4 צרור כוסברה
  • עלים מ-1/4 צרור נענע

לרוטב:

  • 2 כפות רוטב דגים (פיש סוס)
  • 1/2 כף סוכר חום
  • מיץ מ-1 לימון (או 2 ליים)
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס

להגשה:

  • עלי חסה אייסברג

הוראות הכנה

מביאים לרתיחה כליטר וחצי מים בסיר קטן על אש בינונית. כאשר המים רותחים, מוסיפים את העוף הטחון. לאחר כ-2 דקות, או עד שצבע העוף הופך ללבן, מסירים מהאש ומסננים. לחלופין, ניתן לחמם מעט שמן קנולה במחבת ולצרוב בה את העוף הטחון. מעבירים לקערת ערבוב.
מחממים מחבת יבשה על אש בינונית, ומכניסים את האורז הלבן (לא מבושל). קולים את האורז עד השחמה (מדי פעם מנערים כדי שלא ייחרך). מסירים מהאש, ובעזרת עלי ומכתש כותשים גס את האורז, ומעבירים לקערה יחד עם העוף המבושל.
קולפים את בצלי השאלוט, וקוצצים דק. שוטפים את גבעולי הבצל הירוק, קוצצים דק את החלק הלבן של הגבעול וקוצצים גס את חלקו הירוק. מעבירים לקערה יחד עם העוף והאורז. שוטפים את הכוסברה, קוצצים גס ומוסיפים גם אותה לקערה. שוטפים את עלי הנענע, ומוסיפים לקערה.

הכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל המצרכים, ויוצקים על הסלט. מערבבים היטב. מגישים את הסלט בתוך עלי חסה אייסברג, או למרכז השולחן.

תגובות