סלט עוף קצוץ תאילנדי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט עוף קצוץ תאילנדי

סלט עוף קצוץ חריף שכיף לאכול בתוך עלה פריך של חסה אייסברג

4 סועדים דרגת קושי: קל
סלט עוף קצוץ
מתן שופן

אחד הסלטים התאילנדים המוכרים ביותר. ניתן להוסיף לו גם חזה אווז ו/או חזיר קצוץ, ותבלינים עוקצניים יותר כמו ג'ינג'ר קצוץ ו/או צ'ילי ירוק קצוץ.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

200 גרם בשר עוף טחון

1/2 כוס אורז לבן
2 בצלי שאלוט
3-2 גבעולי בצל ירוק
1/4 צרור כוסברה
עלים מ-1/4 צרור נענע
 

לרוטב:

2 כפות רוטב דגים (פיש סוס)
1/2 כף סוכר חום
מיץ מ-1 לימון (או 2 ליים)
1 כפית פלפל שאטה גרוס

להגשה (אופציונלי):

עלי חסה אייסברג

הוראות הכנה

מביאים לרתיחה כליטר וחצי מים בסיר קטן על אש בינונית. כאשר המים רותחים, מוסיפים את העוף הטחון. לאחר כ-2 דקות, או עד שצבע העוף הופך ללבן, מסירים מהאש ומסננים. לחלופין, ניתן לחמם מעט שמן קנולה במחבת ולצרוב בה את העוף הטחון. מעבירים לקערת ערבוב.
מחממים מחבת יבשה על אש בינונית, ומכניסים את האורז הלבן (לא מבושל). קולים את האורז עד השחמה (מדי פעם מנערים כדי שלא ייחרך). מסירים מהאש, ובעזרת עלי ומכתש כותשים גס את האורז, ומעבירים לקערה יחד עם העוף המבושל.
קולפים את בצלי השאלוט, וקוצצים דק. שוטפים את גבעולי הבצל הירוק, קוצצים דק את החלק הלבן של הגבעול וקוצצים גס את חלקו הירוק. מעבירים לקערה יחד עם העוף והאורז. שוטפים את הכוסברה, קוצצים גס ומוסיפים גם אותה לקערה. שוטפים את עלי הנענע, ומוסיפים לקערה.
 

הכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל המצרכים, ויוצקים על הסלט. מערבבים היטב. ניתן להגיש למרכז השולחן, או להגיש את הסלט
בתוך עלי חסה אייסברג.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות